EigenWijsPrijs

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury. Elk jaar tussen februari en april lezen leerlingen van gr. 3-5 & gr. 6-8 de aangemelde boeken en stemmen met hun klas of EigenWijsLeesRaad. De auteur met de meeste stemmen wint de EigenWijsPrijs. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl. In 2018 wonnen Simone Foekens en Rijk Arends. In 2019 wordt de prijs voor de 20e keer uitgereikt.

EigenWijsPrijs 2019: op de basisschool

Februari 2019 is het weer zover. Tijd om op school met de EigenWijsPrijs aan de slag te gaan. Dat kun je doen als groep, als EigenWijsLeesRaad en met een deelnemer aan het EigenWijsLeesKabinet. Doet jouw basisschool ook mee? Meld je aan bij Vrouwke Klapwijk, eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl

De EigenWijsPrijs 2019 is van februari-april 2019. Leerlingen van basisscholen stemmen hun meest favoriete boek. De auteurs met de meeste stemmen winnen de EigenWijsPrijs.

Save the date: Vrijdag 10 mei 2019 worden de nominaties bekendgemaakt. Eind september 2019 worden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.

Als groep: Samen lezen, voorlezen, samen praten over de verhalen, vragen stellen aan elkaar.

EigenWijsLeesRaad: samen boeken bespreken en een afvaardiging voor het EigenWijsLeesKabinet kiezen. Hij/zij mag zijn/haar mening over de boeken doorgeven aan deze website.

Samen stemmen over de boeken. Wat is volgens jou het leukste, spannendste, grappigste, interessantste, meest aantrekkelijke boek, dat je je klasgenoten sowieso zult aanraden om ook te lezen. Stem!

Stuur je stemmen door naar eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl

Voor alle vragen over de EigenWijsPrijs, mail Vrouwke Klapwijk, de organisator van de EigenWijsPrijs voor christelijke basisscholen, eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl. Daarna ontvang je overige benodigde informatie.

Bestel de boeken vast bij de boekhandel in je eigen woonplaats of vraag ze aan bij de plaatselijke bibliotheek. Veel leesplezier!