Zo gek nog niet!

Stefan is vaak te vinden op een trapveldje, waar hij voetbalt met zijn vrienden Jonas en Nathan. Daar tegenover is een begeleid-wonen huis waar mensen met een handicap beschermd kunnen wonen. Stefans moeder wordt daar maatje van Hanny, een vrouw die zich wat eenzaam voelt. Stefans vrienden vinden het maar raar dat zijn moeder daarheen gaat, ze zeggen dat er gekken wonen. Algauw gaat Stefan regelmatig mee, vooral als het patatdag is. Maar dan opeens is Hanny weg. Ze is met haar scootmobiel gaan rijden en niet meer thuisgekomen. Waar zou ze zijn? Stefan start een zoekactie en veel klasgenoten gaan hem helpen. Maar zouden ze Hanny vinden?

Vormgeving en illustraties
De hardcover uitgave is voorzien van een kleurrijke omslag met daarop de hoofdpersonen en enkele elementen uit het verhaal. In het boek staan geen illustraties. Het verhaal is ingedeeld in 21 redelijk korte, getitelde hoofdstukken.  De boektitel is leuk gekozen en past goed bij het verhaal.

Taalgebruik
Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. De auteur heeft een niet- alledaags thema gekozen en slaagt er goed in om dit meer bekendheid te geven. Wel komt het verhaal traag op gang, pas halverwege komt er meer actie en spanning.

Christelijke karakter
Het christelijk element is mooi verweven in het verhaal. Naast het bidden en Bijbellezen komt ook aan de orde dat je vanuit je geloof iets voor anderen kunt betekenen.

Doelgroep
Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bijzonderheden
Achter in het boek staat een nawoord met een kort verhaal van iemand uit een begeleid-wonen huis.

Leesbeleving/leesplezier
Dit boek geeft een inkijkje in de wereld van mensen met een – vaak niet zichtbare – handicap. Dit verhaal leent zich ook goed voor een groepsgesprek over eenzaamheid en anders zijn.

DvdG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/zo-gek-nog-niet:9789463351171

Boekgegevens

Titel:

Zo gek nog niet!

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Om Sions Wil
Om Sions Wil

Prijs:

€ 9,95
€ 9,95

Deel deze recensie