Over ons

Deze website is van het Platform Christelijke Kinderboeken. Het Platform wordt gevormd door Vrouwke Klapwijk (vz), Henriette Kool (fin.) en vacature (secr.).  Samen organiseren zij activiteiten om christelijke kinderboeken te promoten.

Dat doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van De EigenWijsPrijs [Vrouwke Klapwijk, [2016>]), het Hoogste Woord [Henriet Koornberg, 2019-], door de redactie van de Werkmap Kinderboekenweek [voorheen Annemarie Prins], door het onderhouden van nauwe contacten met uitgevers en redactie van christelijke kinderboeken, door het houden van workshops over christelijke kinderboeken op scholen en in boekhandels, door het houden van een studiedag voor auteurs. En door het bijhouden van deze website, FB  [Geertje Oskam, Aisha Meel, Nelleke Weeda, Elsbeth Wichers e.a.].

De website-redactie die de besprekingen verzorgt van de boeken wordt gevormd door een brede groep recensenten. Lian Geluk (LG), Danielle Heerens (DH), Henriet Koornberg (HK), Annet Kodde (AK), Aisha Meel (AM), Riet van Laar (RvL), Geertje Oskam (GO), Annalien Overweg (AO), Annemarie Prins (AP), Elise Bokhorst (EB), Nelleke Weeda (NW), Elsbeth Wichers (EW). De redactie krijgt kindercommentaar van jeugdrecensent Thirza Oskam (TO). De besprekingen worden via FB Christelijke Kinderboeken door (NW, EW, GO, AM, AP); Instagram Christelijke Kinderboeken (AM) verder gepromoot.

Vrouwke Klapwijk is auteur (sinds 1992), eigenaar Kinderboekenwijzer (advisering christelijke kinderboeken aan scholen), lezingen op basisscholen, boekhandelaar, organiseert EigenWijsPrijs [sinds 2015] won deze prijs zelf ook eens en is voorstander van lesbrieven bij de boeken. Ze wil meer poëzie onder de aandacht brengen bij kinderen.  Ze begon jaren geleden als juf op de basisschool. Veel kinderen hebben lezen geleerd met de Bas-serie. Ze schreef meer dan 100 kinderboeken.

Henriette Kool, opgeleid als bibliothecaris/ documentalist, heeft in bedrijfsbibliotheken gewerkt. Ze is stille kracht achter activiteiten van het Platform en houdt de financiële aspecten in de gaten.

Annemarie Prins, oprichter website, eind-redactie 2000-2019), tot voorjaar ’19 secretaris van het Platform. Het Platform is op zoek naar een nieuw lid, secretaris, eindredactielid, meedenker, -doener.

De informatie op deze website is met grote zorg samengesteld. Ondanks dit is het mogelijk dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is of fouten kunnen bevatten. U kunt dit melden door een mail te sturen aan info@christelijkekinderboeken.nl

Het Platform respecteert de privacy van de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

NB Auteurs/illustratoren die een persoonlijk item op deze site hebben, hebben hiervoor schriftelijk ’toestemming AVG’ gegeven.