Over ons

Deze website is van het Platform Christelijke Kinderboeken. Het Platform wordt gevormd door Vrouwke Klapwijk (vz), Henriette Kool (fin.) en Annemarie Prins (secr.). Samen organiseren zij activiteiten om christelijke kinderboeken te promoten. Dat doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van De EigenWijsPrijs, het Hoogste Woord, door de redactie van de Werkmap bij de Kinderboekenmaand, door het onderhouden van nauwe contacten met uitgevers en redactie van christelijke kinderboeken, door het houden van workshops over christelijke kinderboeken op scholen en in boekhandels, door het houden van een studiedag voor auteurs en door het bijhouden van deze website, FB en Twitter @chrkinderboeken.

De meeste besprekingen op deze site worden geschreven door Annemarie Prins (AP) (tevens eindredactie), aangevuld met besprekingen van de overige leden van de website-redactie, namelijk Geertje Oskam (GO), Lian Geluk (LG) , die samen de redactie ‘Kinderen & Geloven’ vormen en Elise Bokhorst (EB) , Marieke van Luijk (MvL), Danielle Heerens (DH) en Marieke de Ruiter (MdR).

Vrouwke Klapwijk is auteur, eigenaar van de Kinderboekenwijzer (advisering christelijke kinderboeken aan scholen), ze houdt lezingen over kinderen & lezen op basisscholen, ze is boekhandelaar, organiseert de EigenWijsPrijs en zorgt voor lesbrieven bij de boeken. Ze wil bij de kinderen meer poëzie onder de aandacht brengen.  Ze is begonnen als juf op de basisschool. Heel veel kinderen hebben lezen geleerd met haar Bas-boekjes. Ze schreef inmiddels al bijna 100 kinderboeken. Haar laatst verschenen boek is ‘Jens wordt soldaat’, Callenbach. Vrouwke is nog lang niet van plan te stoppen met schrijven. Niet verklappen, straks gaat ze ‘De wonderlijke kerst van Papa Panov‘ schrijven.

Henriette Kool is een groot liefhebber van boeken. Opgeleid als bibliothecaris/ documentalist heeft ze in bibliotheken van bedrijven gewerkt. Momenteel heeft ze een eigen bedrijf Organize+Optimize. Ze adviseert bedrijven bij het (digitaal) organiseren van hun documenten, kennis en archieven. Ze is de stille kracht achter activiteiten van het Platform en houdt de financiële kant van het Platform in de gaten.

Annemarie Prins, alias De Kruisspin – spin in het web voor christelijke kinderboeken – is kinderboekenrecensent, ze maakt de meeste besprekingen van de kinderboeken op deze site, is voorzitter van de Jury Het Hoogste Woord, organiseert als ‘De Kruisspin’ de studiedag voor auteurs van christelijke kinderboeken en houdt workshops christelijke kinderboeken voor boekhandels. Ze schreef in 2005, samen met Marjolein Lolkema, het overzichtsboek ‘Christelijke kinderboeken in beweging‘.  In 2015 schreef ze het gedicht ‘Weet je‘ voor de Kinderboekenmaand 2015 en in 2016 verscheen de vertaling/bewerking ‘Lees  maar mee Bijbelverhalen‘, Ark Media, uit. Tot 1989 werkte ze als  schoolbibliothecaris voor  scholen in Zuid-Holland bij het opzetten van een documentatiecentrum of leesbibliotheek.

De informatie op deze website is met grote zorg samengesteld. Ondanks dit is het
mogelijk dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is of
fouten kunnen bevatten. U kunt dit melden door een mail te sturen aan info@christelijkekinderboeken.nl