Over ons

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door de stichting Platform Christelijke Kinderboeken (PCK).

Dit platform heeft als doel om het christelijke kinder- en jeugdboek te promoten. Het platform fungeert als spil tussen de uitgevers, de auteurs en de lezers.

Stichting Platform Christelijke Kinderboeken wordt gevormd door een bestuur, bestaande uit drie personen.

–              Vrouwke Klapwijk (voorzitter)
–              Erik van de Grampel (secretaris)
–              Jan de Lange (penningmeester)

Naast dit bestuur kent de PCK een zestal werkgroepen, waarvan de coördinatoren samen een team vormen.

  1. EigenWijsPrijs

Dit is een kinderjury prijs waarbij leerlingen van basisscholen uit een lijst van nieuw verschenen boeken een winnaar kiezen. Er zijn twee categorieën: groep 3-5 en groep 6-8.

Coördinator: Vrouwke Klapwijk

  1. Het Hoogste Woord

Dit is een vakjuryprijs. Uitgevers sturen oorspronkelijk Nederlandstalige boeken in voor de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Deze jury bestaat uit vier leden en een voorzitter/coördinator.

Coördinator: Willemieke Kloosterman

  1. #YAP: Young Adult Prize

Dit is eveneens een vakjuryprijs. Ook hier sturen uitgevers oorspronkelijk Nederlandstalige boeken in voor de leeftijd 13+. De jury bestaat uit vier leden en een voorzitter/coördinator.

Coördinator: Henriët Koornberg

  1. Werkgroep Recensies

Alle boeken die de uitgevers opsturen, worden van een recensie voorzien. Het redactieteam bestaat uit een coördinator, een recensentengroep (ca. 15 persoenen) en twee redacteuren, die de teksten controleren. Per jaar worden ruim 100 boeken van een recensie voorzien. Deze recensies worden binnen ca. zes weken na ontvangst op de website gepubliceerd.

Coördinator: Willemieke Kloosterman

  1. Werkgroep Website en social media

Deze werkgroep verzorgt o.a. de publiciteit vanuit het PCK, via de website en social media, zoals Facebook en Instagram. De werkgroep bestaat uit een coördinator en twee leden.

Coördinator: nog niet bekend

  1. Werkgroep Activiteiten

De werkgroep houdt zich bezig met het organiseren van activiteiten om christelijke kinderboeken te promoten, zoals workshops, auteursbijeenkomsten e.d. De werkgroep bestaat uit een coördinator en twee leden.

Coördinator: nog niet bekend

De informatie op deze website is met grote zorg samengesteld. Ondanks dit is het mogelijk dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is of fouten kunnen bevatten.
U kunt dit melden door een mail te sturen aan info@christelijkekinderboeken.nl

Het Platform respecteert de privacy van de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld.
NB: Auteurs/illustratoren die een persoonlijk item op deze site hebben, hebben hiervoor schriftelijk ’toestemming AVG’ gegeven.