Hoogste Woord

Het Hoogste Woord is een vakjury. Uitgevers van christelijke kinderboeken melden titels aan voor deze prijs. De jury kiest hieruit het ‘beste christelijke boek van het afgelopen jaar’. In 2017 won Ineke Kraijo deze prijs met ‘Vechten tegen de golven ‘, uitgeverij Columbus. In 2017 is het Hoogste Woord voor de 21e keer uitgereikt.

Jury Hoogste Woord 2016

Wie zijn dat nu eigenlijk, die mensen achter de Jury Het Hoogste Woord?

Op bijgaande foto zie je ze: v.l.n.r. Annemarie Prins, Peter Dijkstra,  Annette van der Plas, Caroline van Vulpen en Marije Kok. Het is onze laatste vergadering, de avond waarin we de Winnaar van Het Hoogste Woord 2016 kozen, afsluitende afspraken maakten voor het juryrapport en over de uitreiking van Het Hoogste Woord 2016 in CBC Houten.

De jury:

Peter Dijkstra, docent NE/opleider/ leescoördinator PABO Driestar, Marije Kok, (lit.) vertaler, redacteur, recensent, Annette van der Plas, recensent ND/RD (uit jury sinds 2016), Annemarie Prins, voorzitter, redactie FB/website christelijkekinderboeken.nl, TW @chrkinderboeken, St. Platform Chr. Kinderboeken, Caroline van Vulpen, leerkracht, Vulpen Leerondersteuning, Leescultuur. In 2017 komt Marielle Oussoren als vijfde jurylid de jury versterken in plaats van Annette van der Plas.