Krijn en Kaatje en de boomhut

Krijn en Kaatje hebben een erge mooie boomhut. Hij is een beetje scheef misschien, en er zit geen dak op, maar dat geeft niet. Ze spelen er vaak. Maar dan krijgen ze nieuwe buren. Kan de boomhut blijven?

Inhoud
Krijn en Kaatje zijn broer en zus. Ze houden van buitenspelen, het liefst in hun eigen boomhut! Ze wonen in een huis met een grote tuin erbij. Eigenlijk is die tuin niet van hen. De tuin was van Teun. Maar Teun was oud en deed er niets mee. Nu leeft Teun niet meer. Zijn huis staat te koop, met de tuin erbij natuurlijk. Op een dag komen er mensen kijken naar het huis. Ze vinden het huis mooi, maar de tuin niet. En die rare boomhut al helemaal niet! Krijn en Kaatje zijn niet blij. Hoe moet dat nu?

Vormgeving en illustraties
Krijn en Kaatje en de boomhut is een leesboek op AVI M4 niveau, dus de letters zijn lekker groot. Erg leuk zijn de illustraties van Els van Egeraat. In het boek staan er een aantal, en door de prachtige omslagillustratie ziet het boek er aantrekkelijk uit.

Taalgebruik
Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep, kinderen uit groep 4. De zinnen zijn kort en de hoofdstukken ook. Het verhaal is leuk en leerzaam.

Een voor een klimmen ze naar beneden.
Krijn kijkt omhoog naar de hut.
Ineens lijkt de hut minder mooi.
De planken steken er raar uit.
De vloer loopt een beetje scheef.
‘Is onze hut wel mooi?’ vraagt hij.
Kaatje kijkt een beetje verdrietig.
‘Het valt best mee’, zegt ze.
‘Zo scheef is hij niet, alleen maar een klein beetje.
Het is onze eigen hut (…)’

Doelgroep
Een lekker leesboek voor jongens en meisjes uit groep 4, goede lezers kunnen het in groep 3 ook al wel lezen.

Oordeel
Een gezellig leesboek, klein beetje spannend, af en toe zit er een grapje in. Als Krijn zijn toekomstige buurjongen bekogeld met een pruim, moet hij van zijn ouders een kaart sturen om zijn excuses aan te bieden. Ook nog een lesje in omgaan met elkaar, dus.

+ omslag en illustraties
+ leuk verhaal, leerzaam
+ mooie aanvulling op de bekende AVI leesboeken

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Krijn en Kaatje en de boomhut

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

10.99
10.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.