Wegwezen! Vlucht uit de Grebbestreek

In dit verhaal reis je mee met Niek, die hij met zijn ouders/zusjes moet evacueren vanuit Veenendaal (begindagen Tweede Wereldoorlog).

Dit verhaal, met Niek als hoofdpersoon, gaat over het begin van de Tweede Wereldoorlog, waarin iedereen zich nog afvraagt: komt er een oorlog, ja of nee, wanneer en wat moeten we dan doen. In het geval van oorlog ligt er voor de inwoners van Veenendaal al een evacuatieschip klaar.

Tegelijk is dit een verhaal over de vrolijke speelse, levendige Niek, die zich afvraagt of hij zich net zo moet gedragen als zijn oudste broer Nico, die hij nooit gekend heeft en die overleden is. Zijn ouders rouwen nog steeds om hem en Niek, die dezelfde naam als deze broer gekregen heeft, voelt de last van het dragen van deze naam, van de broer waarover alleen maar positief gesproken wordt. Niek is druk, speels, laat wel eens wat vallen, vergeet wat of verliest wat. Moet hij zich net zo ‘rustig’ gedragen als Nico? Houdt zijn vader eigenlijk wel van hem? Houdt hij niet veel meer van Nico? Daar worstelt Niek mee.

Een verhaal over de allereerste tijd van de Tweede Wereldoorlog in de buurt van Veenendaal en Krimpen aan de IJssel.

Voor j/m 8+

AP

 

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Wegwezen! Vlucht uit de Grebbestreek

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

144
144

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

10.95
10.95

Deel deze recensie