Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

De dromer en het slangenmeisje

een spannende YA over de tijd van de Bijbel

  • Auteur: Nine de Vries
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 15.99
  • Pagina's: 192
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433972

Paperback, Young Adult, over Isaï, een 14-jarige jongere die met het volk Israël onderweg is naar het Beloofde Land. Ze zijn al 40 jaar onderweg. Ze zijn er bijna. Nu zijn ze in de nabijheid van de Midjanieten.

De 14-jarige Isaï weet niet anders dan dat hij door de woestijn zwerft met zijn familie en het hele volk Israël. Ze trekken steeds verder waar de wolk hen wijst. El Shaddai is dichtbij hen, Mozes is hun leider.

De omringende volken zijn bang voor het volk. Het is een groot volk en ze hebben een machtig God, die al veel wonderen gedaan heeft. Ook al zijn ze zelf sterk en vertrouwen ze op hun vele goden. Toch verliezen ze vaak de strijd. Daarom is het volk Israël gevreesd.

Maar ook binnen het volk Israël zijn er verleidingen. Kan de reis niet sneller? Waarom zijn ze nog steeds niet in het beloofde land. En de jongeren zijn nieuwsgierig naar de volken om hen heen. Wie zijn het? Ze willen meedoen met feesten van de Midjanieten. Dat is een verbod van God, wat ze heel hardhandig merken. Rouw, verdriet volgt.

Dit interessante verhaal wordt verteld vanuit Isaï, de dromer, denker. Met zijn neef/vriend stuit hij op een dag op een slang. Ze weten niet wat ze doen moeten, maar dan is er een Midjanietisch meisje Leila dat de slang met haar stok doodslaat. De jongens schamen zich, maar bewonderen het meisje, vooral Isaï. Zijn nieuwsgierigheid naar het volk van Midjan groeit. El Shaddai wil dat ze het gevecht aangaan met het volk van Midjan. Hoe zal dit aflopen voor Leila? Wordt het ook haar dood?

Een bijzonder, fijn te lezen verhaal over het volk Israël, vlak voordat ze het Beloofde Land in zullen trekken. Ik hoop dat de auteur hier een vervolg op schrijft.

Voor j/m 12+, maar ook voor volwassenen,

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE