Boekdetails

10 jaar en ouder

Hand in hand

Bijbels dagboek voor 10+

  • Auteur: Joke Bosch (redactie)
  • Illustrator(s): Paul Haring
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 15,99
  • Pagina's: 232
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: KokBoekencentrum Uitgevers
  • ISBN: 9789026623455

‘Hand in hand’, onder redactie van Joke Bosch, is een bijbels dagboek voor kinderen van tien jaar en ouder. Aan de hand van 52 kernwoorden (op alfabetische volgorde) behandelt dit dagboek in 52 weken het Nieuwe Testament. Van Aanbidding tot Zegen, van Engel tot Oordeel en van Profeet tot Wederkomst; alles komt voorbij. Bij elk woord staat een stukje uitleg en er zijn bijbelteksten, tekeningetjes, puzzels en meer. Onder andere Ben Ketting, Judith Janssen en leerkrachten uit het basisonderwijs werkten mee bij de totstandkoming.

 

Uitvoering
Dit dagboek heeft een full colour omslag en is uitgevoerd in paperback. De uitvoering is liggend waardoor het makkelijk door te bladeren. Het binnenwerk is in zwart-wit met hier en daar wat grijstinten. De illustraties zijn heel ondersteunend bij de tekst, al is de tekst in sommige stripjes wel heel klein. Voor in het dagboek zit een uitknipbare boekenlegger met alle 52 woorden erop.

De wat eenvoudige uitstraling draagt positief bij aan het gebruiken van dit dagboek. Bij een luxe gebonden uitgave voelt een gebruiker zich namelijk vast bezwaard om de puzzels en vragen in het boek te maken. Eerlijk gezegd had ik bij deze uitvoering wel een wat goedkopere prijs verwacht dan de verkoopprijs van € 15,99.

 

Inhoud/taal
De inhoud past bij de volle breedte van kerkelijk Nederland en laat ruimte voor verschillende opvattingen. Zo vertelt het hoofdstuk over de doop dat je in sommige gemeenten als kind wordt gedoopt en in andere als je volwassen bent. De conclusie is mooi: Het water is het symbool van het schoonwassen van je hart door de dood van Christus. Elke dag begint met een te lezen bijbeltekst die kinderen zelf in hun Bijbel moeten opzoeken. Soms staan er ook teksten afgedrukt, hiervoor worden verschillende vertalingen gebruikt.

Er komen vragen voorbij waar je echt even over moet nadenken zoals ‘Wat betekent verzoenen?’ of ‘Hoe lukt het om alle mensen om je heen lief te hebben?’ De antwoorden staan in de Bijbel of komen uit puzzeltjes of andere opdrachten. Achterin staan alle oplossingen. Het taalgebruik verschilt per hoofdstuk. Logisch ook met zo veel verschillende schrijvers. Er wordt geen onderwerp geschuwd; dit betekent dat er ook hier en daar wel wat zware kost tussen zit, zoals het hoofdstuk over ‘Oordeel’. Tegelijk is dat ook wel weer de kracht van dit dagboek; dat alle christelijke thema’s die je maar kunt bedenken voorbij komen.

 

Eindoordeel
+ Handzaam dagboek waar in geschreven mag worden
+ Moedigt aan om de Bijbel erbij te pakken
+ Alle denkbare christelijke thema’s worden op een speelse manier uitgelegd
– Hier en daar is de tekst in de illustraties wel erg klein (al zal een tiener daar vast geen last van hebben)

 

NW

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE