Jezus zorgt voor jou

Jezus zorgt voor jou is een bijzonder kartonboek om overal mee naar toe te nemen. Het bevat vijf verhalen uit de Bijbel, waaruit blijkt dat God altijd en overal voor ons zorgt. Waar neem jij je Bijbelverhalen mee naar toe?

Bijbels prentenboek JEZUS ZORGT VOOR JOU in de serie ‘Bijbelverhalen om mee te nemen’.

Vormgeving
De vorm zal gelijk aanspreken omdat je het boek als een tasje met je mee kunt nemen, zoals het in de serietitel verwoord is. Het boekje bestaat uit 6 dikkartonnen bladzijden (fijn om zelf om te slaan) met 5 spreads. Op elke spread wordt een verhaal van Jezus verteld. De bladzijden zijn voorzien van een lichte coating, waardoor je het makkelijk met een doekje schoon kunt maken.
Het bovenste gedeelte van het boekje bevat een uitgesneden kader, waarin je de figuren ziet die in het verhaal een rol spelen. Bij het omslaan verplaats je de figuren naar de linkerkant. Iets wat kinderen erg leuk vinden.

Illustraties
De illustraties zien er vrolijk en kleurrijk uit en zijn goed herkenbaar voor jonge kinderen. Vooral Jezus heeft een vriendelijke uitstraling.

Inhoud
Op elke spread wordt een verhaal verteld, in soms twee of drie zinnen. Dat zijn achtereenvolgens: Vijf broden en twee vissen – Meisje, sta op – Opwekking van de gestorven jongen – Zacheüs – Verloren schaap. Elk verhaal eindigt met dezelfde zin: ‘HIJ ZORGT OOK VOOR JOU!’

Taalgebruik
Het verhaal wordt verteld in de verleden tijd, wat ik voor peuters en kleuters niet aan te raden vindt. Ze kunnen zich veel beter verplaatsen in een verhaal in de tegenwoordige tijd. Voor de korte concentratieboog van peuters is de lengte van de verhalen prima, zij willen toch graag alleen omslaan. Voor kleuters is er weinig tekst.

Samengevat, een qua vorm origineel uitgevoerd bijbels prentenboek met vrolijke en kleurige tekeningen. Fijn dat er telkens de link vanuit het verhaal wordt gelegd naar het kind. Jezus zorgt niet alleen in het verhaal voor de mensen, Hij zorgt ook voor jou!

In dezelfde serie is ook verschenen: NOACH EN DE DIERENBOOT

Een uitgave van KokBoekencentrum.

VK

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Jezus zorgt voor jou

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

10
10

Uitgeverij:

KokBoekencentrum uitgevers
KokBoekencentrum uitgevers

Prijs:

10,99 of klik op ‘Bestel online’ voor de actuele prijs
10,99 of klik op ‘Bestel online’ voor de actuele prijs

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.