De duikende volleybalster – Carlijn

Dit is het derde boek in de serie Frnz4ever. In elk boek wordt op een eenvoudige en toegankelijke manier ingespeeld op een probleem waar kinderen mee kunnen zitten. In een eerder boek was dat anorexia, in dit boek is dat grensoverschrijdend gedrag in de sport.

Inhoud

Carlijn zit al sinds haar achtste op volleybal. Ze is nu twaalf en mag meedoen met het eerste volleybalteam van haar club. Het is spannend om naar een nieuw team te gaan.  En dan blijken haar volleybalschoenen ook nog te klein. Dan krijgt ze van haar trainer zomaar een splinternieuw paar. Carlijn weet niet wat ze daar van moet vinden. Wat wil hij van haar? Met haar beste vrienden Marit, Fabio en Esmée leert Carlijn wat ze kan doen. Thuis heeft Carlijn het druk met haar broertjes en zusjes en met hun hond die puppy’s krijgt.

Doelgroep

Het boek is gericht op kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Het is een makkelijk leesbaar en toegankelijk boek. Het is spannend en de gevoelens van Carlijn zijn herkenbaar beschreven. Het kan heel leerzaam zijn voor kinderen om op deze manier iets te lezen over wat er mis kan gaan als iemand misbruik maakt van zijn positie in bijvoorbeeld een sportsituatie. Het boek is christelijk georiënteerd omdat er gebeden wordt voor het eten.

Vormgeving

Het boek is geïllustreerd met vrolijke, zwart-wit illustraties.

Extra’s

Heel leuk is dat er achterin het boek een kleine woordenlijst Italiaans-Nederlands is opgenomen. Fabio, de vriend van Carlijn, is Italiaans en in het boek gebruikt hij af en toe een woordje Italiaans. Zo kunnen lezers makkelijk een paar woordjes Italiaans leren.

Ook is er achter in het boek informatie over twee websites opgenomen over waar je terecht kunt als je zelf te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag in de sport

MV

Bekijk hier de andere delen uit deze serie

De voetballende ballerina

De klimmende wielrenner

Boekgegevens

Titel:

De duikende volleybalster – Carlijn

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

208
208

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

15,99 (actuele prijs zie Bestel nu)
15,99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.