Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

De klimmende wielrenner

  • Auteur: Henriët Koornberg-Spronk
  • Illustrator(s): Hester van de grift
  • Serie: FRNZ4EVER deel 2
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Prijs: 15.99
  • Pagina's: 237
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Kokboekencentrum uitgevers
  • ISBN: 9789026623721

Met de handen in de lucht over de finish in Parijs fietsen: dat is wat Fabio wil. Soms zit hij daarover te dagdromen. Hij wil namelijk super graag profwielrenner worden. Hoe cool zou het zijn als hij de Tour de France wint? Maar hoe moet hij ooit het trainingskamp in Oostenrijk betalen? Gelukkig weten zijn beste vrienden Marit, Carlijn en Esmée raad!


Dit is het tweede, zelfstandig te lezen, boek van Henriët-Koornberg-Spronk uit de sportieve serie FRNZ4EVER. Ook dit boek is weer vrolijk geïllustreerd door Hester van de Grift.

Vormgeving en illustraties
De illustratie op de omslag van het boek is vrolijk, kleurrijk en bevat humor. Het maakt de lezer nieuwsgierig naar de inhoud van het verhaal. Het boek bevat meerdere zwart-wit illustraties. De illustraties zijn een goede aanvulling op de tekst. Het lettertype is goed leesbaar. De indeling is logisch. De gebeurtenissen volgen elkaar stap voor stap op. De hoofdstukken zijn kort en krachtig en hebben elk een eigen titel. Elk nieuw hoofdstuk nodigt je uit om verder te lezen.

Taalgebruik
Henriët Koornberg  weet waar ze over schrijft. Ook zij houdt enorm van wielrennen! Ze schrijft met humor en geeft ruimte aan de herkenbare emoties van de hoofdpersonen. Het verhaal is geschreven vanuit de ik’ persoon Fabio. Dat maakt het voor de lezer gemakkelijk om zich in te leven in Fabio en zijn FRNDZ4EVER. De dialogen zijn kort, helder beschreven. Het taalgebruik sluit zeker aan bij kinderen van de midden-bovenbouw van de basisschool. Henriet gebruikt geen omhaal van woorden. Dat houdt de vaart in het verhaal!

Doelgroep
De klimmende wielrenner is een boek voor stoere  jongens en meisjes vanaf ongeveer negen jaar. Henriët weet goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Zij zullen zich zeker herkennen in de wisselende emoties van Fabio. Het boek zet aan tot nadenken over dromen en vriendschap: FRNZ4EVER

Oordeel
De klimmende wielrenner is een origineel, sportief verhaal met een duidelijke opbouw. De  lezer wordt telkens uitgedaagd om verder te lezen en mee te gaan en mee te leven  in de emoties van Fabio. ‘Je moet altijd proberen je droom waar te maken, anders denk je de rest van je leven: had ik het maar geprobeerd!’

EW

 

 

 

 

Bestel online