50 dingen die je moet weten: Het heelal

In dit full-color boek leer je van alles over de ruimte. Van planeten, kometen en asteroïden tot sterrenstelsels en zwarte gaten. Ontdek hoe sterren ontstaan, maak een rondreis door het zonnestelsel en lees over de toekomst van ruimtereizen.

Vol foto’s, schema’s, lijstjes en weetjes. Na het lezen van dit boek zou je bijna zelf de ruimte in kunnen gaan!

Inleiding
Wist jij dat de planeet Jupiter met zijn 143000 km de grootste planeet in onze zonnestelsel is? En dat je de ruimte kunt meten met lichtjaren?
Al deze weetjes kun je vinden het prachtige ontdekboek:’50 dingen die je moet weten, het heelal. In deze serie verschenen eerder 50 dingen over ‘De Tweede Wereldoorlog’, ‘Uitvindingen en ‘Het menselijk lichaam’.

 Vormgeving en illustraties
Het boek begint met een heldere inleiding  Op elke bladzijde kun je iets nieuws leren over het heelal. Je vindt er duidelijke afbeeldingen, plaatjes en schema’s. Er is gekozen voor een duidelijk lettertype  De titel van elk hoofdstuk is goed zichtbaar en nodigt uit om op ontdekkingstocht te gaan!

Taalgebruik
Enige voorkennis van de ruimte is gewenst bij het lezen van dit boek! Er wordt uitgegaan van een grote ‘ruimtelijke’ woordenschat. Op blz. 78,79 worden alle moeilijke woorden nog eens goed uitgelegd. De schrijver heeft duidelijk veel kennis van de ruimte. Hij schrijft feitelijk maar met passie en enthousiasme. Doordat de teksten in kleine teksten zijn verdeeld, is de grote berg aan informatie goed te verwerken.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf de bovenbouwgroepen  van de bassischool. Voor de jonge astronauten in de dop of gewoon voor die kinderen die een fascinatie hebben voor ons prachtige heelal.

Oordeel
 ’50 dingen die je moet weten: ‘Het heelal ’’is een heel mooi, informatief boek over het heelal. Het vraagt enige voorkennis en liefde voor het heelal maar dat wordt dan ook beloond met fascinerende feiten ondersteund door prachtige afbeeldingen en foto’s. Voor nieuwsgierige jongen mensen een uitdaging om te lezen!

 

EW 1507 2020

 

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

50 dingen die je moet weten: Het heelal

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

80
80

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

13.99 (voor actuele prijs klik op bestel online)
13.99 (voor actuele prijs klik op bestel online)

Deel deze recensie