De buit van de witte leeuw

De buit van de witte leeuw’ is een vervolg op ‘De macht van de witte leeuw. In dit nieuwe boek over de witte leeuw wordt uitgelegd hoe je kunt wandelen met God. Het avontuur van Juda en Guus gaat verder. Ze gaan op zoek naar de buit van de witte leeuw. Onderweg gaat het soms helemaal mis en moeten ze gevaren overwinnen, maar uiteindelijk vinden ze de weg naar het kasteel van de Koning.

Uitvoering
Ik vind de uitvoering van dit tweede deel net wat mooier dan het eerste deel. De tekst oogt rustiger en leesbaarder, zowel op de kaft als in het binnenwerk. In de illustraties zie ik wel wat dingen die niet kloppen. Guus en Juda hebben geen bulten (pag. 20) en op pagina 36 zijn de pijlen zichtbaar die ze net in de rivier zijn kwijtgeraakt…

Inhoud/taal
Het is sterk dat het verhaal van Juda en Guus in het hele boek doorloopt en niet, zoals in het eerste deel, al na één hoofdstuk stopt. Aan de hand van het avontuur wat Juda en Guus meemaken, legt de auteur uit hoe je kunt ‘wandelen’ met God. Tijdens deze wandeling (het leven) zijn er verleidingen, zoals de digi-mug en de angsthaas. Op een heldere, maar ook speelse, manier legt de auteur uit hoe de jongens hun peilen (zie de bespreking van deel I) kunnen gebruiken tegen de verleidingen. Eigenlijk vind ik het eerste deel incompleet zonder dit tweede deel, omdat de toepassing van de pijlen in het tweede deel veel duidelijker en beeldender wordt uitgelegd. Net als bij deel 1 geldt dat de inhoud voor mensen uit traditionelere kerken als nieuw of spannend kan worden ervaren.

Eindoordeel
+ Vormt samen met deel I een mooi/logisch geheel
+ Geeft kinderen uitleg bij thema’s als getuigen, lofprijzen en de Heilige Geest
– Afbeeldingen kloppen niet overal bij de inhoud

NW

Boekgegevens

Titel:

De buit van de witte leeuw

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

88
88

Uitgeverij:

C-Generations
C-Generations

Prijs:

10.00
10.00

Deel deze recensie