Het kerstklokje

‘Het kerstklokje’ is het verhaal van Rachel, de dochter van een herder uit Bethlehem, die op een dag een zilveren klokje op straat vindt. ‘Dat is een heel speciaal klokje’. (…). ‘Je mag het houden tot er iets bijzonders gebeurt. Het zal zo bijzonder zijn, dat je het klokje graag aan iemand anders schenkt’. Een sfeervol authentiek verhaal dat dichtbij de oorspronkelijke tekst van het kerstverhaal blijft.

Inhoud:

Het kerstverhaal over de geboorte van Jezus in een stal, de herders in de nacht, de engelen, vanuit het meisje Rachel, de dochter van een herder. Rachel vindt een klokje op straat, wat ze als een kostbare schat bewaart. Een oude vrouw op straat vertelt haar dat het een heel speciaal klokje is. Als haar vader haar op een nacht wakker maakt om samen ‘het kind te begroeten dat God naar de aarde had gestuurd‘ weet Rachel meteen dat dit het bijzondere moment van haar klokje is. En ze bindt het klokje om de hals van een lammetje, dat ze als cadeau aan Gods zoon zal schenken.

Illustraties:

Vriendelijke, zachte sfeervolle, paginagrote illustraties, die het verhaal een authentieke tijdloze sfeer geven.

Vormgeving:

Prentenboek (A4-) formaat, afgedrukt op stevig gebroken wit papier.

Taalgebruik:

Fijn voorleesverhaal, waarbij de auteur het bekende Bijbelverhaal centraal stelt, vanuit de herdersdochter, het meisje Rachel. ‘Maar een van de engelen zei vriendelijk: ‘Wees niet bang. God heeft mij gestuurd. Er is vannacht iets heel bijzonders gebeurd. In een stal in Bethlehem is Gods zoon geboren. Hij heet Jezus en ligt in een kribbe’.

Enige opmerking: Persoonlijk vind ik het jammer dat de auteur op de laatste bladzijde het woord ‘Kerstmis’ gebruikt in plaats van Kerst of Kerstfeest.

Doelgroep:

Om voor te lezen aan jonge kinderen tot en met acht jaar.

Oordeel:

Het is een verademing om in deze tijd zo’n authentiek, sfeervol uitgevoerd kerstverhaal te vinden.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Het kerstklokje

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Vier Windstreken
Vier Windstreken

Prijs:

14.95
14.95

Deel deze recensie