Boekdetails

Kinderen & geloven

Zoek en vind bijbelverhalen

Jezus bij de mensen

  • Auteur: Charlotte Thoroe
  • Illustrator(s): Gill Guile
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 9,99
  • Pagina\'s: 24
  • Uitvoering: Hardkarton
  • Uitgeverij: Vuurbaak
  • ISBN: 9789055605293

Een glinsterend rijk geïllustreerde zoekbijbel. De vele gebeurtenissen die in de illustraties verwerkt zijn en de humor die daarin verwerkt is, maakt het leuk voor kinderen om naar te kijken. De verhalen bij de platen zijn helaas wel moeilijk en lang (7+), waardoor deze niet op dezelfde doelgroep kinderen gericht is als de illustraties (3+).

Inhoud

In totaal bevat het boek vijf verhalen over het leven van Jezus, die chronologisch worden verteld:

– De doop van Jezus

– Jezus verandert water in wijn

– Door het dak naar Jezus toe (genezing van de verlamde man)

– Jezus bij het meer, de gelijkenis van het zaad

– Jezus en Zacheüs

Leuk is dat onder elk verhaal een verwijzing staat naar het verhaal in de Bijbel.

Vormgeving

Het boek heeft een mooi groot formaat en is van hardkarton, waarbij de pagina’s afgeronde hoeken hebben. Glimmend groen folie aan de voor en achterzijde van het boek, maakt het een echt kinderboek. Het Bijbelverhaal en de zoekopdrachten staan op een pagina die uitgeklapt kan worden. Zo komen de zoekopdrachten naast de zoekplaat.

Lastig is wel dat het Bijbelverhaal daardoor aan de achterkant van de plaat komt, wat voorlezen – waarbij de kinderen tegelijkertijd naar de plaat kunnen kijken – lastig maakt.

Het lettertype is zwart en blokkerig. Ieder verhaal omvat een hele pagina.

De zoekopdrachten zijn leuk weergegeven met een aantal plaatjes plus een aantal beschreven voorwerpen/personages die je kan zoeken in de vorm van een afstreeplijst.

Illustraties

Per verhaal is er één grote illustratie die twee pagina’s bedekt. De illustraties ondersteunen de verhalen, hebben veel kleur en geven leuke details die met het Bijbelverhaal te maken hebben. Voor de allerkleinsten kan het wel moeilijk zijn om de verhalen uit de illustraties te halen, omdat er zoveel verschillende dingen gebeuren op een plaat. De zoekelementen zijn voor de allerkleinsten wel goed te vinden.

Jezus is weergegeven in deze zoek Bijbel.

Taalgebruik

De verhalen zijn geschreven op grote tekstflappen. Ze zijn vrij lang, het taalgebruik sluit veelal niet aan bij kleuters en de vertelwijze is niet heel sterk. Daarmee is de tekst vooral geschikt voor 7+, terwijl de rest van het boek, de zoekplaten/illustraties al leuk zijn voor kinderen vanaf 3 jaar.

Doelgroep

Het is lastig om een echte doelgroep aan te wijzen. De zoekplaten zijn leuk vanaf 3 jaar, maar de verhalen vanaf 7 jaar. Met andere woorden, dit boek is helaas niet leeftijdsadequaat.

Oordeel

Een zoekboek is altijd leuk voor in de auto of in de kerk. Fijn is dat dit boek van hardkarton is, waardoor het tegen een stootje kan. Dankzij de afgebeelde zoekopdrachten kunnen ook de allerkleinsten zelf aan de slag. Jammer is dat het leesniveau van de verhalen niet aansluit bij de illustraties.

AM

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE