Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Holland onder het hakenkruis

In nacht en stormgebruis - Noodweer over Nederland - Vervolgd door de vijand - Vechters voor de vrijheid - Van strijd en overwinning

 • Auteur: Piet Prins
 • Serie: Holland onder het hakenkruis
 • Jaar van uitgave: 2017
 • Prijs: 17.50
 • Pagina\'s: 559
 • Uitvoering: Paperback
 • Uitgeverij: Vuurbaak
 • ISBN: 9789055605347

Veel opa’s en oma’s en misschien ook papa’s en mama’s kennen ‘Holland onder het hakenkruis’ en ‘In nacht en stormgebruis’, een echte klassieker, waarin we de belevenissen van de joodse Jaap Rozeboom en de twee vrienden Chris Kooiman en Jan Blankers volgen. Vuurbaak heeft deze vijf boeken in een dikke paperback opgenomen. Voor urenlang leesplezier en terugkijken naar gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

In deze dikke paperback zijn de volgende delen opgenomen: In nacht en stormgebruis – Noodweer over Nederland – Vervolgd door de vijand – Vechters voor de vrijheid – Van strijd en overwinning.

 1. In nacht en stormgebruis is de voorloper van de omnibus ‘Holland onder hakenkruis’ en nu voor het eerst samen met deze delen opgenomen.
 2. Deel 1 van de omnibus: Noodweer over Nederland: het eerste deel van de serie over de joodse ‘Jaap Rozeboom’, die op zijn vlucht terechtkomt en mag onderduiken in het gezin van boer Kooiman terechtkomt, waar hij vriend wordt van Chris en Jan.
 3. Deel 2: Vervolgd door de vijand
 4. Deel 3: Vechters voor de vrijheid
 5. Deel 4: Van strijd en overwinning.

In de delen twee, drie en vier lees je hoe de gezinnen van Chris en Jan zich standhouden in de oorlog. Hoe Jans vader onderduikt en welke rol de families in het dorp vervullen. Piet Prins laat zich hoe er over ‘Gerrit Grijp’ gedacht wordt en hoe de families ontdekken dat hun vooroordeel niet klopt. De auteur laat vooral ook zien hoe gebed en vertrouwen op God een belangrijke rol spelen, ook als dat geloof op de proef wordt gesteld.

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE