Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Steen voor steen: een familie op de vlucht

een familie op de vlucht

  • Auteur: Margriet Ruurs, Nizal Ali Badr
  • Illustrator(s): Nizal Ali Badr
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 12.99
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789043528948

Dit boek is geillustreerd door een Syrische kunstenaar Nizar Ali Badr die beelden laat zien door middel van stenen. Het verhaal ontstond doordat Margriet Ruurs de stenenkunst ontdekte en daarna via/via contact legde met de stenenkunstenaar en een uitgever. Er werden nieuwe stenenkunststukken gemaakt en Margriet schreef er de tekst bij.

Een bijzonder en actueel project waarin je door middel van stenen ziet hoe een Syrisch gezin eerst gelukkig en tevreden in Syrië woont en daarna de oorlog ontvlucht en een veilige plek zoekt in een land waar vrede is. Een land van nieuwe hoop en nieuwe dromen. Bijzonder dat er met harde stenen in allerlei maten en kleuren een ontroerend beeld kan ontstaan. Om samen te lezen, te bekijken en mee te maken met nieuwe Nederlanders.Dit boek moet je gewoon zelf zien. Illustraties, met foto’s van de stenenkunst, aangevuld met een verhaal voor kinderen in Nederlands en Arabisch.

Maar als je dit boek met ‘nieuwe Nederlanders’ leest, ontdek je dat de Nederlandse taal erg moeilijk is. Dat komt onder andere omdat het in de verleden tijd geschreven is, er samengestelde zinnen gebruikt worden en er ‘moeilijke woorden’ in voor komen. Dat had veel gemakkelijker en toegankelijker gekund. Eigenlijk heel jammer. Gelukkig staat de Arabische vertaling er ook onder.

Het is vooral heel geschikt om te bekijken, maar voor mensen die de Nederlandse taal aan het leren zijn is het echt te moeilijk. ‘Toen ik klein was, nog niet lang geleden, speelden mijn broertje Sami, onze vriendjes en ik op de zongeblakerde grond.  Gelukkig zijn er ook zinnen als ‘De oorlog kwam in ons land. Het leven veranderde in ons dorp. Niets was nog zoals het altijd was’. (…) Maar mama’s knuffels waren er nog, en opa’s armen om ons heen. 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE