Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Zilver voor Max

  • Auteur: Anja Adams
  • Illustrator(s): Melanie Broekhoven
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 8.50
  • Pagina's: 61
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033129179

In ‘Zilver voor Max’ volgen we Max en zijn beste vriend Kick. Max heeft besloten dat ‘prijzen winnen’ voortaan zijn hobby is. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Want hoe moet dat? Leuk, met humor verteld verhaal over Max en zijn bijzonder broer Daan. Zilver voor Max is het kinderboekendebuut van Anja Adams.

Hoofdpersonen zijn Max en Kick en Max’ oudere broer Daan. Daan heeft autisme en dat drukt een stempel op hun gezin. Daan houdt niet van lawaai, gebruikt graag moeilijke woorden ‘Dat is subliem van je’ en kan behoorlijk dwingend zijn. Hoewel Max dat niet altijd leuk vindt, weet hij dat Daan gewoon zo is en dat het gedrag van Daan ook niet over gaat.

Max heeft besloten dat ‘prijzen winnen zijn hobby voortaan’ is. Waarmee zou dat kunnen? Met sporten, judo en zelfs met vissen. Hij wint wel met knikkeren, dat is maar een wedstrijd in het klein. Hij ontdekt dat je zelfs met duiven prijzen kunt winnen en is teleurgesteld dat ‘een vaantje’ zelfs een prijs kan zijn.

Uiteindelijk wordt er een prijs gewonnen, maar niet door Max. Toch krijgt hij een prijs, hoe kan dat? Dat moet je zelf lezen!

Zilver voor Max is een leuk debuut. Anja Adams schrijft vlot en soepel, in direct taalgebruik, met grappig rijm (Want anders worden de keekjes een beetje bleekjes) en ze heeft humor. De uitgever heeft tekstblokken en een duidelijke letter gebruikt, wat het overzichtelijke lezen vergemakkelijkt. Leuk zijn ook de namen die ze gebruikt, de Tristanstraat/Isoldestraat, en de hond BP (Bello Pluto). We zijn benieuwd naar de volgende boeken van Anja Adams.

Dit boek is uitgegeven in samenwerking met de Vereniging ‘Helpende Handen’ .

Voor jongens/meisjes vanaf 7 jaar, AVI E4, groep 5.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE