Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Jacht op de goudzoekers

  • Auteur: Teunie Suijker
  • Illustrator(s): Roelof van der Schans
  • Serie: Geheimen van de jungle - deel 2
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 9.50
  • Pagina\'s: 106
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033129308

Niemand weet dat Lenno al vroeg in de morgen is weggegaan. Zo luidt de eerste zin van het boek ‘Jacht op de goudzoekers’. Je voelt meteen dat er iets niet klopt. Waarom is hij zo vroeg vertrokken zonder dat aan iemand te vertellen?

Inhoud
Het verhaal speelt zich af in de jungle van het Amazonegebied van Brazilië.

De indianenjongen Lenno is een van de hoofdpersonages in het boek. Zijn vrienden, de tweeling Nicky en Vince, wonen nog niet zo lang in Brazilië. Hun vader is bioloog en doet onderzoek naar dieren en planten in het Amazonegebied.

Lenno en zijn lievelingsdolfijn Sousca komen iets op het spoor. Diep in de jungle is iets aan de hand, maar wat? Samen met Vince en Nicky gaat Lenno op onderzoek uit. Ze komen erachter dat er goudzoekers actief zijn in de jungle, die de natuur in gevaar brengen.

Lenno komt erachter dan zijn neef Alfredo ook betrokken is bij het goud zoeken. Maar is het uit vrije wil? Lenno maakt zich zorgen om zijn neef en wil hem graag helpen. Tegelijkertijd is hij bang voor Alfredo, want hij is gewelddadig.

Lukt het de drie om Alfredo en de planten en dieren in de jungle te redden?

Vormgeving
Hardcover. Redelijk groot, duidelijk leesbaar lettertype met voldoende ruimte tussen de regels. De tekst wordt regelmatig afgewisseld door illustraties.

Illustraties
De illustraties zijn heel natuurgetrouw. Het lijken bijna foto’s. De illustratie van de voorkant is in kleur. De illustraties in boek zijn paginagroot en zwart-wit.

Taalgebruik
Het boek is in de tegenwoordige tijd geschreven. Duidelijke en begrijpelijke taal afgestemd op de doelgroep.

Doelgroep
Vanaf 9 jaar, AVI E5.

Oordeel
Een actueel en spannend boek voor jongens en meisjes die van avontuurlijke verhalen houden. Er komen best heftige onderwerpen aan bod, zoals drugsverslaving, mishandeling en milieuvervuiling. Maar telkens ligt de boodschap van hoop als een deken over het verhaal.

Het tweede deel van een nieuwe serie van Teunie Suijker, dat zich afspeelt in Brazilië. Kan ook heel goed in de klas worden voorgelezen en over worden doorgepraat. Lees ook de andere delen uit de serie: Rivierdolfijnen in nood en Jacht op de dierensmokkelaars.

+ paginagrote illustraties vertellen het vertaal in beeld
sommige onderwerpen kunnen misschien te heftig zijn voor bepaalde kinderen

HK

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE