Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Wereld aan de overkant

  • Auteur: Lianne Biemond
  • Serie: Wereld; dl. 2
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 9.50
  • Pagina\'s: 109
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128400

Lianne Biemond laat kinderen met haar boeken over de grenzen heen kijken. In dit boek lezen we over de 12-jarige Joep, die bijna elke vakantie logeert bij zijn opa en oma, aan de krijtrotsen in Engeland en daar telkens de vriendschap voortzet met Jessica, zijn vriendin-voor-de-vakanties. Maar dit wordt een vakantie met een spannend randje!

Als Joep in opa’s schuur een heel oud grappig caravannetje ontdekt is het aan! Joep en Jessica willen de caravan onmiddellijk schoonmaken en er liefst in logeren. Ze poetsen en boenen! En zetten de caravan ook naast de schuur. Maar…daar mag Joep eigenlijk niet komen. Veel te gevaarlijk. ‘Jullie blijven wel bij het hek vandaan hoor’.

Opa en oma vertellen verhalen van vroeger, hoe de caravan is gebouwd, hoe die aan z’n naam Carry kwam en hoe ze in Engeland belandden.

Joep en Jessica gaan verder met hun caravan-klusjes en ontdekken steeds meer in de kleine caravan. En dan beweegt er iets. Carry beweegt!

Carry steunt, klappert en kraait. Van achter haar klinkt een aanhoudend ‘iiieéeuw’, van het nog niet gesmeerde neuswieltje, dat dapper meedoet in deze angstaanjagende symfonie. Als in de Bolero, een muziekstuk van Ravel, wordt het tempo steeds meer opgevoerd. Krg, klap, klap, iiee, klap, klap, krgg, klap, kap, eeii, klap, klap, kkrrg, klepper de klep, klap!

(…) Weer doet de meeuw alsof het normaal is om te krijsen. Te krijsen alsof er niets aan de hand is.

Jessica en Joep beleven de langste minuten ooit, hangend boven het klif.

Lianne Biemond is een auteur om in de gaten te houden. Ze schrijft goed, in een soepele beeldende stijl. Haar verhalen zijn levendig, hebben een  fijne sfeer en bevatten veel humor.  Mooi laat ze de liefde tussen opa en oma zien en de natuurlijke vriendschap tussen Joep en Jessica en de macht van de natuur. Lees ook Wereld van verschil.

Aan de binnenkant van het voor- en achterflap is een duidelijke kaart opgenomen waarin je de plaatsen kunt zien waarover in de verhalen van opa en oma verteld wordt.

Aanrader voor jongens en meisjes vanaf 9/10 jaar. AVI M6, groep 6-8.

AP

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE