Een bofkont in Pechstad

Joris – een bofkont – woont met zijn vader, de burgemeester van Bofstad, en Nina, hun hulp in een groot huis.  Hij heeft geen moeder, maar Nina is minstens zo lief als een moeder. Zij zingt elke avond voor hij gaat slapen een lied. Maar, als ze een keer een heel oud lied zingt, weet Joris direct dat dit een bijzonder en geheimzinnig lied is: ‘Onder de grond loopt een trap naar beneden, een groot houten luik verbindt beide steden. (…) En wint je hart het van de heb? Stop dan die sleutel in het slot van de klep… Joris luistert goed naar het lied, het is een mooi lied.

Een bofkont in Pechstad is een fantasievol geschreven spiegelverhaal over Joris die ontdekt dat er naast Bofstad ook nog een ‘Pechstad’ bestaat. Hoe kan dat toch en waarom is dat zo? En hij ontdekt dat het mooie lied van Nina hier alles mee te maken heeft.

Waarom wordt juffrouw Drakenstein – die juist met zijn vader zou gaan trouwen – boos als ze Nina het lied hoort zingen? Zo boos, dat Nina zelfs ontslagen wordt. Nu is Joris overgeleverd aan de grillen van juffrouw Drakenstein… Waarom wil juffrouw Drakenstein eigenlijk zo graag trouwen met zijn vader…?

Gelukkig herinnert Joris zich een paar zinnen uit het lied van Nina. Hoe was het ook alweer? Hij ontdekt bij de ‘maar-niet-heus-reus’ dat hij de sleutel van het luik moet zien te vinden. Even later ziet Joris deze sleutel aan een touwtje om de nek van juffrouw Drakenstein hangen…

Een erg leuk, fantasievol verhaal over geluk en pech hebben en hoe je uiteindelijk allebei van geluk kunt genieten. Een boek dat je uit wilt lezen en dat ook heel geschikt is om voor te lezen. Het boek is heel verzorgd uitgegeven, met een prettige rustige bladspiegel en grappige, losse illustraties van Marja Meijer (bekend van Juf Fiep).

We zijn heel benieuwd naar de volgende vrolijke en spannende avonturen die Thijmen Gijsbertsen bedenkt! Leesplezier voor jongens en meisjes van 7-9 jaar.

Dit boek is genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2018. Gefeliciteerd! ‘Een veelbelovend debuut over pech, geluk en de kracht van eerlijk delen‘. Lees ook ‘Joris en het reuzenraadsel’ (2019).
AP

Stijn (8 jr.) vond dit ‘een heel leuk boek, best wel spannend maar niet eng’.

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Een bofkont in Pechstad

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Van Holkema & Warendorf
Van Holkema & Warendorf

Prijs:

11.99
11.99

Deel deze recensie