Babybijbel

De Babybijbel: dit is iets heel bijzonders en het ziet er ook heel mooi uit! Een hardkartonnen babybijbel met afgeronde hoeken in hippe zwart-wit illustraties met een tekstband onderaan de bladzijde in een zachte pastelkleur.  Met eenvoudige teksten en nieuwe liedjes op bekende wiegeliedjes en peuterwijsjes.

Inhoud: De bijbel heeft 7 verhalen die afkomstig zijn uit het Oude en Nieuwe testament. Elk verhaal heeft een andere kleur. Het begint bij, hoe God alles maakt en eindigt bij het storm op het meer.

Illustraties: De zwart wit illustraties zijn van Marieke ten Berge. Ze zijn duidelijk en mooi.

Taalgebruik: De teksten zijn geschreven door Corien Oranje. Op eenvoudige en begrijpelijke manier. Met korte zinnen. De woorden nodigen uit om mee te doen Ruik je de bloemen? Wat ruiken ze lekker. Zie je het vogeltje? Hoor je hem fluiten? Daardoor kan je met horen, zien voelen, ruiken er een interactief verhaal van maken.

Liedjes: Aan het eind van elk verhaal staat een liedje op een bekende wijs van een peuterlied. Zo kan je met je baby zingen en meedoen. De liedjes zijn zo aanstekelijk dat je de oudere kinderen ook meegaan doen. Zo wordt het een heel feest.

Stappen, stappen – In je handjes klappen – Dansen, zingen – In de plassen springen

Zingen voor de Heer – Springen voor de Heer – Klap! En we doen het nog een keer (op de wijs van Zagen, zagen)

Uiterlijk: Een stevig hardkartonnen aantrekkelijk vierkant boek met een retro uiterlijk. Met ronde hoeken. De bladzijdes zijn stevig en glad en daardoor makkelijk afneembaar als de kleine zelf in de babybijbel ‘leest’.

Fragment: 1. Ga je mee? Ga je mee naar Jezus? Kom maar op mijn schouders Dan gaan we samen naar Jezus toe.

2. Abraham is op reis. Door de woestijn. Samen met God. De reis duurt zo lang. Maar God is dichtbij. Zo dichtbij als mijn armen om je heen. Zo dichtbij als de wind door je haartjes. Zo dichtbij als de zon op je wangen.

De babybijbel is geschikt als doop- of kraamcadeau. Een aanwinst voor in de boekenkast. Voor baby’s vanaf 4 maanden.

Oordeel: De babybijbel is vernieuwend tussen alle bijbels. Je hebt tegenwoordig voor iedereen een bijbel. Een mannenbijbel, vrouwenbijbel, kinderbijbel en veel meer. Wat voegt een babybijbel dan nog toe, of zou het weer iets nieuws zijn wat ze kunnen verkopen?

Daarom was ik ook erg benieuwd naar deze bijbel. Deze bijbel heeft mij zeer verrast, hij is anders dan ik had verwacht. Toen ik er van hoorde dacht ik aan een bijbel om te voelen, met liedjes, met knispers en andere geluidjes. Een bijbel voor baby’s heeft me altijd al aangesproken. Bij de geboorte van onze oudste hoopte ik al op een bijbel voor baby’s. Nu bij de zwangerschap van de derde is hij al in huis en door het kleintje in mijn buik al goedgekeurd.

EB (moeder van 3 kinderen)

Zie ook een mooi interview over deze babybijbel met Corien Oranje in het RD.

September ’19 verschijnt ‘Babybijbel 2 – Met zeven nieuwe verhalen.

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Babybijbel

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Nederlands Bijbelgenootschap
Nederlands Bijbelgenootschap

Prijs:

16.95
16.95

Deel deze recensie