Waarom weinig gras goed voor het paard

Deze verhalenbundel beschrijft gebeurtenissen uit het leven van Charles Haddon Spurgeon. De tekst is geschreven door dominee Tony Hutter. Door de verhalen leer je Spurgeon beter kennen, en bovendien bevat elk verhaal een belangrijke les uit de bijbel.

Deze 52 verhalen zijn geschikt om bijvoorbeeld op zondag thuis met elkaar te lezen of om als dagboek te gebruiken.

Waarom weinig gras goed was voor het paard’ is het laatste deel in de serie verhalen over Spurgeon voor kinderen.

In het eerste deel gaat het over Spurgeons leven als kind, hoe hij tot geloof kwam, hoe hij bij zijn eerste gemeente kwam en hoe hij dominee werd van de grote kerk de Metropolitan Tabernacle. In het tweede deel staan verhalen over wonderlijke bekeringen, over de domineesschool en avonturen op zee. In het derde deel lees je over het weeshuis. In het vierde deel reis je met dominee Spurgeon mee naar Frankrijk.

In dit laatste deel gaat het verder met zijn leven en werk, maar ook over zijn sterven en begrafenis.

Waarom heet het boek eigenlijk ‘waarom weinig gras goed was voor het paard’? In Spurgeons tijd waren er veel paarden en reisden de mensen ook met paarden.

Hij vertelde op de domineesschool een verhaal over John Flavel (een dominee uit de 17de eeuw). Als het paard van John Flavel in een wei stond met weinig gras dan kwam het paard onmiddelijk naar John, die een korst brood of voer meegenomen had, toe. Maar als er genoeg gras in de wei stond dan kon John langs lopen wat hij wilde maar het paard kwam niet naar hem toe, het zag hem zelfs als indringer.

John Flavel zag hier een les in. Als wij problemen hebben gaan we eerder naar de HEERE toe dan als het goed gaat. Maar we hebben altijd  de HEERE nodig of we nu vrolijk of verdrietig zijn.

Wist je dat..…tussen als Spurgeons boeken ook moppenboeken en boeken met grapjes stonden. Spurgeon had veel gevoel voor humor.

Wist je dat…..een school in Missouri (dat is een staat in Amerika) Spurgeons studeerkamer heeft nagemaakt. Met wel duizend boeken erin.

Dit is opnieuw een mooi (dag)boek om zelf of met het gezin te lezen, of om te gebruiken bij de zondagsschool of kinderclubs.

Lees ook de andere boeken in deze serie over Spurgeon.

EB

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Waarom weinig gras goed voor het paard

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

156
156

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

13.50 (voor actuele prijs klik Bestel online)
13.50 (voor actuele prijs klik Bestel online)

Deel deze recensie