Slaap lekker

Samen met je zoon of dochter voor het slapengaan een bijbelverhaal lezen, is een mooie manier om de dag af te sluiten. De bekende bijbelverhalen in dit boek lenen zich hier goed voor. Niet te lang, makkelijk te begrijpen en ze blijven ook dicht bij de bijbel. Daarnaast zijn ze voorzien van vrolijke en kleurrijke illustraties. Ook staat er na elk verhaal een eenvoudig gebed voor het slapengaan.

Slaap lekker is een compact kinderbijbeltje met negen verhalen. Elk verhaal wordt afgesloten met een kort gebed. Na het voorlezen kun je de bijbel in de slaapkamer van je kind laten staan, want de omslag geeft licht in het donker. Door de dikke kartonnen bladzijden is het boek ook geschikt voor jonge kinderen om zelf te bekijken.

Het boekje is bedoeld voor kinderen van 2-4 jaar. De vrolijke illustraties zullen jonge kinderen zeker aanspreken, maar het taalgebruik is wat compact. Voor heel jonge kinderen kun je beter een bijbel kiezen die in een langzamer tempo door de verhalen gaat, met aandacht voor alle stappen in het verhaal. Voor oudere kinderen is de compacte verteltoon misschien juist wat saai, omdat dat de spanning uit de verhalen haalt.

Voorbeeld uit ‘David en Elia’: Daarom was hij niet bang toen hij op een dag tegenover de reus Goliath stond, en met Gods hulp versloeg David Goliath.

Eerlijk is eerlijk: de meeste kinderen horen liever een paar scheldwoorden uit de mond van Goliath en vervolgens het zoeven van de steen (pok!). Maar zulke elementen van hogere vertelkunst kun je natuurlijk altijd zelf nog toevoegen, als je kind dat kan hebben voor het slapengaan.

AL

Bestel online

Boekgegevens

Titel:

Slaap lekker

Jaar van uitgave:

2019
2019

Aantal pagina’s:

39
39

Uitgeverij:

De Parel
De Parel

Prijs:

12.50 (Voor actuele prijs klik bestel online)
12.50 (Voor actuele prijs klik bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.