Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Waarom de koning geen kroon draagt

en andere weetjes over het Koningshuis

  • Auteur: Gaby Kuijpers, Nathalie van der Horst
  • Illustrator(s): Rianne Brugmans
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 14.99
  • Pagina\'s: 96
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
  • ISBN: 9789000358144

Een heel erg leuk boek met informatieve weetjes, aangevuld met persoonlijke verhalen vanuit ons Koningshuis. Uitgegeven in vrolijk rood-wit-blauw tinten, waarin je koning Willem Alexander en Maxima getekend ziet. Een must voor alle basisscholen. ‘Echte informatie over het koningshuis’ met ‘grappige, gewone persoonlijke informatie’ over de Koning’. Wist je dat hij vroeger Koot en Bie keek om zo snel mogelijk een Haags accent te leren!

Elk jaar vieren we in Nederland Koningsdag en daar is dit een perfect boek bij. Want elk jaar zullen basisscholen hier aandacht voor vragen in de klas. De diverse informatie wordt afgewisseld met een fictief verhaal.

In dit boekje krijg je bijvoorbeeld alle informatie over de stamboom, de familie van onze koning, met leuke tekeningen. Alle informatie is serieus en tegelijk grappig. Bijvoorbeeld: de vader van Koningin Wilhelmina, Koning Willem III is niet populair, hij is zo onaardig, dat hij als bijnaam ‘Koning Gorilla‘ krijgt.

Onze Koning moest natuurlijk ook naar school, net als jij. Hij hoort op het schoolplein dat hij een prins is en dat hij later koning zal worden. Dat had zijn moeder hem (nog) niet verteld. Maar hij had na zijn eindexamen zo genoeg van school dat hij in dienst ging, bij de Koninklijke Marine. Daar leerde hij doorzetten. En hij moet zich ook gewoon aan alle regels houden. Dus krijgt hij een boete van 135 euro als hij zijn auto in een van de grachten van Leiden rijdt.

Weet jij ook waarom koning Alexander geen Koning Willem IV genoemd wil worden?  Wil je weten hoe de paarden van de drie A-tjes heten? Wie zijn de drie A-tjes? (dat weet je toch wel?) Weet jij hoeveel horloges onze koning heeft? Weet jij wie er begonnen is met de hoedjestraditie op Prinsjesdag? Weet jij vanaf welke leeftijd de prinsesjes een mobieltje mogen? En weet jij wie de piloot is als je in het vliegtuig hoort ‘This is your captain, Alexander’?

Als je dat allemaal wilt weten en nog veel meer, dat moet je dit ontzettend leuke boekje beslist eens lezen. Must voor alle basisscholen, must voor alle koningsgezinden en voor wie dat niet is: je krijgt beslist een glimlach op je gezicht bij het lezen van dit vrolijke boekje.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of