Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Red de rhino

Zookids; dl. 10

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen
  • Illustrator(s): Juliette de Wit
  • Serie: Zookids; dl. 10
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 118
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433675

‘Red de rhino’ is het 10e en laatste deel van de serie Zookids. Hieronder bespreekt een Zookids-fan dit laatste deel.

Jurre en Jasmijn zijn nog maar een paar dagen kinderDIERecteur van Zoopark, daarna is hun DIERecteurjaar afgelopen. Ze mogen mee naar Animal Park, een dierentuin in Engeland, waar meneer De Jong heengaat om een uitwisseling met neushoorns op te zetten voor een fokprogramma. Ze logeren in een hotel. Als Jurre ‘s nachts moet plassen kijkt hij nog even uit het raam in de gang. Wat is een dierentuin in de nacht toch mooi! Dan hoort hij opeens een harde knal. Jurre schrikt en gaat snel terug naar zijn kamer die hij met Jasmijn deelt. Hij hoort een enorm geronk. Zou het Jasmijn zijn, die snurkt? Vast wel. Maar de volgende ochtend als Jurre wakker wordt, is Rambo, een van de neushoorns, dood en is zijn hoorn weg! Jurre en Jasmijn gaan op zoek naar de dader en bedenken een plan om aandacht te vragen voor de neushoorns.

‘Maar nu serieus,’ zegt hij opeens. ‘We moeten iets doen.’ ‘Wie, wij?’Jasmijn klinkt duidelijk verbaasd. ‘Hoezo?’ ‘Voor de neushoorns. We moeten weten wie de moordenaar is.’
‘De stroper,’ verbetert Jasmijn, maar volgens Jurre is dat precies hetzelfde.
Jasmijn schudt haar hoofd. ‘Ik denk dat we er niets aan kunnen doen dit keer. Ik bedoel… we zijn hier nog maar een dagje. Aan het eind van de middag gaan we al terug. Trouwens, de politie is hier toch al?’
Jurre geeft geen antwoord. Hij laat de woorden van Jasmijn op zich inwerken. Niets doen? Dat is wel héél makkelijk…

En dan is er ook nog Mart, hun vriend die graag de nieuwe kinderDIERecteur van Zoopark wil worden. Hem moeten ze ook helpen, want Jurre en Jasmijn willen ook graag dat hij dat wordt.

Ik vond Red de rhino een leuk boek! Het is ook leerzaam, als je dit boek uit hebt spreek je een aardig mondje Engels! (Rhino is bijvoorbeeld Engels voor neushoorn) Toen ik in het boek begonnen was, kon ik het haast niet meer wegleggen, ik heb ‘m in één middag uitgelezen. Het is wel leuk dat ze niet alleen het raadsel van de neushoorn op moeten lossen, maar ook dat ze hun vriendje Mart moeten helpen. Het boek is vooral leuk als je zelf ook wel een beetje van dieren houdt. Ik vond hem in ieder geval leuk, en ik vind het jammer dat het alweer het laatste deel van de serie is!

Thirza, 9 jaar

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE