Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Waar is Welmoed?

  • Auteur: Agave Kruijssen
  • Illustrator(s): Els van Egeraat
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 15.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: KokBoekencentrum
  • ISBN: 9789026624735
  • Bestel nu

1500. Omgeving Zutphen/Zuidvene. Stijns moeder, die hoogzwanger is,  krijgt bezoek van een ridder van een naburig kasteel. Hij biedt moeder veel geld, in ruil voor de baby, die hopelijk gezond geboren wordt. Omdat ze heel arm zijn, stemt moeder toe en krijgt ze veel geld. De baby, een meisje, gaat met de ridder mee. ‘Ze heeft een moedervlekje in de vorm van een hartje onder haar rechteroog, ze zal veel liefde geven’.  Een fijn geschreven, historisch boek van Agave Kruijssen, KokBoekencentrum.

Stijn en zijn broer Gerben en hun moeder bewaren hun geld goed, ruilen hun geit en trekken naar de stad. Onderweg wijst een hert hen de weg. Een wonder. Aangekomen in de stad belanden ze in een feest, omdat er op de burcht een jongetje, Willem, is geboren. De jongens raken hun moeder kwijt in het feestgewoel, maar worden geholpen door wijnkoper Martijn, waar ze mogen blijven slapen. Ze blijven er wonen. Maar hun geheim over de baby houden ze stil. Ook Martijn weet niks. Omdat moeder geld heeft, kunnen de jongens naar school en moeder wordt handelspartner met de wijnkoper.

Ook als Stijn al volwassen is, blijft hij nadenken over zijn zusje, al wordt er nooit over gesproken. Op een dag mag Stijn op reis namens de handelaars. Hij is hun woordvoerder om te pleiten voor tolvrijheid. Hiervoor moet hij naar kasteel Horst om heer Willem te ontmoeten en bij hem te pleiten. Daar aangekomen valt het Stijn op dat heer Willem hem bekend voorkomt, maar waarvan? Hij vertelt over het meisje met  een moedervlekje, waarnaar hij op zoek is. Eigenlijk net zo’n vlekje als heer Willem heeft…

Wat is er aan de hand? Stijn blijkt iets te hebben losgemaakt en zijn leven is in gevaar. Wat nu? Zal Stijn zijn zusje Welmoed ooit nog terugzien?

Lees dit fijn-vertelde, spannende historische verhaal uit de Middeleeuwen. Een heerlijk boek van rasverteller Agave Kruijssen, bekend van haar sprookverhalen over koning Arthur, etc, en andere boeken over de Middeleeuwen. Lees hier meer over deze auteur.

Voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar die van spannende verhalen houden. Het boek is niet dik, heeft korte hoofdstukken en is spannend en avontuurlijk.

AP