Waar is Welmoed?

1500. Omgeving Zutphen/Zuidvene. Stijns moeder die hoogzwanger is, krijgt bezoek van een ridder uit de buurt. Hij biedt moeder veel geld, in ruil voor de baby. Omdat ze heel arm zijn, stemt moeder toe en geeft haar baby-meisje mee. ‘Ze heeft een moedervlekje in de vorm van een hartje onder haar rechteroog, ze zal veel liefde geven’. Stijn en Gerben spreken nooit meer over hun zusje. Jaren later valt het Stijn op dat heer Willem op kasteel Horst hem bekend voorkomt. Wat is er aan de hand? Stijn blijkt iets te hebben losgemaakt en zijn leven is in gevaar. Wat nu? Zal Stijn zijn zusje Welmoed ooit nog terugzien?

Vormgeving en illustraties
Dit verzorgd uitgegeven gebonden boek heeft een prettig leesbare lay-out. Op het omslag staat een sfeervolle illustratie in pasteltinten. Het boek is niet dik en heeft korte hoofdstukken.

Taalgebruik
Een fijn geschreven, spannend verteld historisch verhaal. De auteur is een ras verteller, bekend van sprookverhalen uit de Middeleeuwen, koning Arthur etc.

Christelijke karakter
Het christelijke element is niet nadrukkelijk aanwezig. Wel komen aspecten als vergeving aan de orde.

Doelgroep
Een heerlijk boek! Voor jongens en meisjes van 10 jaar en ouder,  die van spannende avontuurlijke verhalen over vroegere tijden, de Middeleeuwen houden.

Leesbeleving en leesplezier
Lees dit fijn-vertelde, spannende historische verhaal uit de Middeleeuwen. Een heerlijk boek van ras verteller Agave Kruijssen, bekend van haar sprookverhalen over koning Arthur en andere boeken over de Middeleeuwen. Lees hier meer over deze auteur.
Het boek is niet dik, heeft korte hoofdstukken en is spannend en avontuurlijk.

AP

Boekgegevens

Titel:

Waar is Welmoed?

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

128
128

Uitgeverij:

KokBoekencentrum
KokBoekencentrum

Prijs:

15.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
15.99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.