Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Maffe meester Daan en de spetterende sportdag

  • Auteur: Judith van Helden
  • Illustrator(s): Hanne Snel
  • Serie: Maffe meester Daan deel 4
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 12.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
  • Pagina's: 112
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085434689
  • Bestel nu

Op de school van maffe meester Daan wordt een sportdag gehouden. Als zijn leerlingen horen dat ze het moeten opnemen tegen meester Jesse en groep acht, besluiten ze dat een goede voorbereiding belangrijk is. Maar of dat allemaal volgens plan verloopt? De gang verandert in een zwembad en het klimrek in een hijskraan. De iebeejer heeft ondertussen haar eigen plannen en waar zijn de halters ineens gebleven? Maffe meester Daan en de spetterende sportdag is het vierde deel van een humoristische serie van Judith van Helden over avonturen op school, maar kan ook heel goed los gelezen worden.

Op de school van maffe meester Daan wordt een sportdag gehouden. Als zijn leerlingen horen dat ze het moeten opnemen tegen meester Jesse en groep acht, besluiten ze dat een goede voorbereiding belangrijk is. Maar of dat allemaal volgens plan verloopt? De gang verandert in een zwembad en het klimrek in een hijskraan. De iebeejer heeft ondertussen haar eigen plannen en waar zijn de halters ineens gebleven? Het is te hopen dat het allemaal gaat goedkomen met de sportdag!

Mening van een 10-jarige:

Vaak gaat het in kinderboeken over een juf, in deze serie draait het om een meester. Dat vind ik leuk, meester Daan is ook niet zomaar een meester. Je kunt van hem leren en hij is grappig. Het boek is geschreven vanuit de meester, hierdoor weet je goed hoe de meester denkt.

Dit deel vond ik extra leuk omdat het over sport ging en ik houd zelf ook van sport. Maar mocht je niet van sport houden, dan is het ook een leuk boek om te lezen. Het boek leest makkelijk, er staan eigenlijk geen moeilijke woorden in. Soms wordt er een moeilijk woord gebruikt, zoals ‘innovatie’. Dat is een woord dat de iebeejer vaak gebruikt, maar er wordt altijd meteen uitleg bij gegeven. Je kunt ook nog nieuwe woorden leren van dit boek. Er staan mooie en grappige illustraties bij. Ze passen perfect bij het verhaal.
Verder zit er veel humor in het boek, maar ook weer niet te veel. Eigenlijk precies genoeg om lekker te kunnen genieten van dit boek. Oja, als je begint met lezen wil ik je wel waarschuwen. Het is zo’n leuk verhaal, dat je waarschijnlijk pas kunt stoppen met lezen als je het boek uit hebt.

Maffe meester Daan en de spetterende sportdag is het vierde deel van een humoristische serie van Judith van Helden over avonturen op school. Leuk om voor te lezen maar kan ook heel goed los gelezen worden. Vanaf groep 5 zou dit boek goed zelfstandig te lezen zijn. Achterin het boek staan gespreksvragen, leuk om te gebruiken als je het boek voorleest en met je klas er verder over wilt praten.

#humor #kinderboek #judithvanhelden #maffemeesterdaan #sport #sportdag #kinderen #basisschool

RW