Vuurzee

Herman Wilbrink is een nieuwe serie ‘Brand meester’ gestart. Vuurzee is het eerste deel. Sander van den Burgh mag stagelopen bij de brandweerkazerne in Apeldoorn. Hij heeft er veel zin in, want hij wil brandweerman worden. 

Sander, die in Havo 4 zit, wil na zijn eindexamen een studie doen om uiteindelijk brandweerman te worden. Zijn wens gaat in vervulling, want hij mag eerst stage lopen bij de brandweer in Apeldoorn. Hij wordt stevig ontgroend, maar zit ook in een leuk team, waar hij veel leert. Hij wordt stiekem verliefd op Rachel, die er ook stage loopt en die hij kent uit de kerk.

Sander mag bij veel verschillende oproepen voor de brandweer mee. De laatste en heftigste is een grote heibrand, waar hij met een team in het brandende bos vast komt te zitten. En hoewel Sander Rachel ontliep, omdat hij haar met een zekere Michiel hoort praten, staat ze wel bij de brand en roept hem.

Een stoer boek voor jongens/meisjes 10+ over alles wat met de brandweer te maken heeft. De auteur heeft flink wat research moeten doen om zoveel brandweerinformatie in het boek op te nemen. Het levert een spannend leesboek op over wat je bij de brandweer allemaal mee kunt maken, met een romantisch randje. Al weet je aan het eind nog steeds niet of er bij de opmerking van Rachel aan Michiel  sprake is van een misverstand of niet. Dat wordt in het midden gelaten.

Ik ben benieuwd wat kinderen 10+ van dit boek vinden, want de (hoofd-)personages zijn allemaal veel ouder en maken ‘grapjes’ en opmerkingen, die ver boven de leeftijd van 10-jarigen uitgaat. De rijmgrapjes van ‘collega Gerrik’ zijn helaas nogal flauw.

De potloodillustraties van Adri Burghout zijn mooi en sluiten goed aan bij het verhaal.

Voor jongens/meisjes die van spannende avonturen houden en die misschien wel brandweer willen worden. Groep 6, AVI M6.

Deel 2 in deze serie, getiteld ‘Alarm’ is nazomer 2018 uitgekomen.

AP

 

 

 

 

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Vuurzee

Jaar van uitgave:

2017
2017

Aantal pagina’s:

126
126

Uitgeverij:

Den Hertog
Den Hertog

Prijs:

9.90
9.90

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.