Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Pas op voor de taart

  • Auteur: Bram Kasse
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 8.50
  • Pagina's: 61
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033128431

Vijf stoere broertjes in één boek; dat staat garant voor avontuur! Het boek Pas op voor de taart is geschreven door Bram Kasse en is geschikt als voorleesboek, maar door het duidelijke lettertype ook zeker geschikt voor eerste lezertjes vanaf 6 jaar. Het boek bevat zeventien korte hoofdstukken die samen het verhaal vormen.

er is feest in het dorp.
de vijf broers zijn blij.
mam bakt een taart.
wat is de taart lang!

maar oei…
brok de boef komt ook.
en daar is de kip.
pas op voor de taart!

De broers Jip, Joep, Jop, Joop en Jep mogen naar het feest van heer Hop, de burgemeester van hun stad. Hun papa en mama bakken in hun bakkerij taarten en andere lekkere dingen voor het feest. De broertjes beleven op weg naar het feest van alles en nog wat en kunnen maar moeilijk van de heerlijke taarten voor het feest afblijven. Oh nee, boef brok komt op het feest! Hij is helemaal niet uitgenodigd en maakt nu alle mooie ballonnen kapot. Iedereen wil de boef pakken, maar boef Brok vlucht snel op de fiets. De vijf broertjes springen samen op één fiets en racen achter Brok aan. Lukt het de broertjes om de boef de pakken?

Op de kleurrijke kaft van het boek zie je vijf roodharige jongetjes die vrolijk naar de grote taart kijken en wijzen. De ondeugendheid straalt er vanaf en maakt dat het boek perfect is voor ondernemende jongens en stoere meisjes.

De verhalen zijn soms best wat ingewikkeld en lastig te volgen, voornamelijk door de namen van de broertjes die om de beurt aan het woord komen. Bij elk hoofdstuk staat een afbeelding in zwart-wit die past bij het verhaal.

AO

 

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE