Vechten voor Goldie

Vechten voor Goldie: het zevende deel van de serie over de pony’s van de Pegasus.

Jeanet Molema geeft kinderen echt leesplezier met deze serie prettig lezende boeken waarin paarden de hoofdrol spelen en waarin daarnaast een behoorlijke dosis ‘levenservaring’ en onderwerpen uit het dagelijks leven rond relaties een rol spelen. Heel eigentijds dus.

Deze serie zou in alle basisscholen op de planken moeten liggen. Waarom? Omdat ze zo fijn lezen. Molema heeft een ontspannen, relaxte manier van schrijven, die ze combineert met schrijven over dieren en over mensen. Dat ze een mensen-mens is blijkt uit al haar boeken. Altijd spelen onderlinge relaties, typisch menselijke gebeurtenissen een rol in haar verhalen. Het zijn altijd gezinnen en families die een hechte band hebben, maar waar toch door omstandigheden scheurtjes (zijn) ontstaan die grote gevolgen hebben. En daarom zijn het ook heel herkenbare verhalen. Veel kinderen zullen zich in de belevenissen herkennen. En omdat daarnaast paarden een hoofdrol spelen, worden het geen typische probleemverhalen. Molema laat overigens ook zien dat het vooral volwassenen zijn die er een potje van maken, waar kinderen de gevolgen van dragen. En je ziet dat de kinderen ook het nodige in hun mars hebben.

Ik stel me voor dat veel kinderen deze serie sparen en blij zullen zijn dat dit zevende deel er weer is. Een nadeel is dat de boeken zo gauw uit zijn. Maar ook daar zorgt Molema voor: je krijgt direct een voorproefje van het volgende deel. De spaarpot wordt weer gauw aangevuld voor deel 8.

In ‘Vechten voor Goldie’ blijkt dat de logeerpartij van de rijke Vera bijna voorbij is. Vera, die enig kind is en alles krijgt wat haar hartje begeert, maar tegelijk zo eenzaam is. Vera ziet er tegenop om weer alleen bij haar ouders en butler thuis te zijn en wil met de koop van Goldie, Josja’s lievelingspony. Josja overhalen mee te gaan naar haar huis. Zodat ze een pleegzusje heeft mét een eigen paard, en niet meer alleen is. Maar Maudi wil haar vriendin Josja niet kwijt. Ze krijgen ruzie over Josja en over het paard.

Wie zal de eigenaar van Goldie worden en waar zal Josja gaan wonen?
Lees het in ‘Vechten voor Goldie’.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Vechten voor Goldie

Jaar van uitgave:

2014
2014

Aantal pagina’s:

96
96

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

8.50
8.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.