Zefyr, paard van de zee

Zefyr paard van de zee is het achtste deel in de serie ‘De pony’s van de Pegasus’.

Het gezin van Maudi is op vakantie aan de kust in Frankrijk met Josja en Jimmy die nu officieel pleegkinderen zijn. Als Maudi en Josja op het strand een zwarte arabier zonder berijder zien draven, wil Maudi nog maar een ding: op dát paard over het strand rijden. Opnieuw een echt paardenboek voor kinderen 10+.

Jeanet Molema neemt je in deze serie mee in de belevenissen rond de familie van Maudi. En daarbij gaat het niet alleen over paarden. Je leeft mee met Maudi door de impact die de scheiding van haar ouders op haar heeft. En ziet hoe Josja en Jimmy door hun vriendschap met de familie uiteindelijk pleegkinderen in het gezin van Maudi worden.

Je leeft mee met de vroegwijze, zelfstandige 12-jarige Maudi die alles van paarden weet en er goed voor kan zorgen. Maudi zal een voorbeeldfunctie voor veel paardenmeisjes en – jongens hebben.

In dit deel gaat de familie in de kerstvakantie naar de Franse kust, Atlantische Oceaan. Daar zien Maudi en Josja een zwarte pony zonder berijder draven. Ze proberen te ontdekken van wie deze pony is. Daar komt Markus, de ‘oppas’ van vriendin Vera, al gauw achter. Het paard heet Zefyr en ze leren ook de eigenaar van Zefyr kennen. Maudi maakt nader kennis met het paard en mag zelfs voor hem zorgen.

Het blijkt dat er een ‘endurance’ is gepland in deze kerstvakantie en Maudi zou niets liever willen dan hieraan meedoen met Zefyr. Maar dat moet het paard aangeven. Wil Zefyr bereden worden door Maudi? Mag ze meedoen met deze zware wedstrijd?

Opnieuw een echt paardenboek voor de vele paardenmeisjes en – jongens. Een heerlijk soepel geschreven serie, waarin Molema veel sfeer meegeeft. Fijne boeken om te lezen.

Dit was deel acht; in deel negen krijgt Maudi een slecht-nieuws-telefoontje uit Nederland. Het gaat niet goed met de palomino Sondine. Wat is er aan de hand?

Sparen dus maar…, dan kun je straks ook deel 9 ‘Verre vrienden’ kopen.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Zefyr, paard van de zee

Jaar van uitgave:

2014
2014

Aantal pagina’s:

112
112

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

5.95
5.95

Deel deze recensie