Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Val niet van dat vlot

AVI-thriller Juf Fiep, dl. ?

  • Auteur: Corien Oranje
  • Illustrator(s): Marja Meijer
  • Serie: Juf Fiep
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Pagina's: 48
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433705

Val niet van dat Vlot is alweer het twaalfde deel over juf Fiep en haar groep drie. Ook deze keer weer een lekker spannend verhaal voor beginnende lezertjes.

Voor juf Fiep is niets te dol. Als haar groep drie klaar is met lezen of rekenen, is het tijd om een avontuur te beleven. Want daar leer je ook van!
Deze keer neemt juf Fiep haar kinderen mee naar de beek op de berg. Daar maken ze samen een vlot. Als het klaar is gaan ze een stukje varen. Maar dan gaat het mis…

oei.
het gaat wel erg hard.
de beek is best wild.
de stroom gaat snel.
een rots!
en nog één!
het vlot hotst en botst.
‘hou je vast!’ roept bram.
‘hou je vast aan de rand.
dat je niet in de beek valt’
‘daar is de eik’, wijst saar.
‘hier gaan we er weer af, hè juf?’
‘uh…’ zegt juf.
‘zit er ook een stuur op dat ding?
of een rem?’

Maar daar is Bram, een nieuw jongetje in de klas. Zijn koorddanskwaliteiten komen goed van pas in dit nieuwe avontuur. Dankzij hem loopt het ook deze keer weer goed af. Gelukkig!

De juf Fiep boeken zijn een vertrouwd fenomeen in veel schoolklassen. Slimme Eef, stoere Roos en de andere kinderen uit de verhalen zijn inmiddels goede bekenden voor de juf Fiep lezers. Die herkenbaarheid is prettig voor jonge kinderen, maar toch weet elk verhaal weer te verrassen. Knap!

Hieronder een stukje van een enthousiast juf Fiep-lezertje:

Ik vond het boek leuk! Maar ook best spannend…
Het boek gaat over: groep 3 gaat naar de bergen. Ze bouwen een vlot. Ze gaan er op. Het vlot breekt in tweeën. De juf valt er af en er komt een waterval. HELP!!!
Bram gaat haar helpen maar hoe lees dat zelf maar!

Sifra, 7 jaar

Achterin het boek schrijft Corien Oranje dat ze op het idee voor dit boek is gekomen door een brief die ze kreeg van een jongen. Hij was op schoolreis ook met de klas op een vlot geweest. Dat was niet helemaal goed gegaan.
Als kinderen iets spannends meemaken met de klas kunnen ze dus een brief sturen. Wie weet komt er een juf Fiep boek van!

 

GO

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel of

BESTEL ONLINE