Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Pony’s te koop

Pony's van de Pegasus; dl. 12

  • Auteur: Jeanette Molema
  • Serie: Pony's van de Pegasus
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 104
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433729

Dit is het 12e en laatste deel van de bekende ponyserie ‘De pony’s van de Pegasus’. Maudi is bang dat ze De Pegasus en bijbehorende pony’s kwijtraken. Wat nu?

In dit laatste deel van de serie komen veel dingen bij elkaar. Als je wilt weten hoe de familie bij de Pegasus terecht is gekomen en als ‘groot-familie’ daar samen in een huis woont, lees je dat opnieuw in dit deel. Verder voegt Molema zowaar nog een nieuw personage toe in dit slotdeel, een Armeense vriendin Taline. Word je vies van paarden? vraagt Taline met een benauwd gezicht. Mijn moeder houdt niet van dierenluchtjes en mest en dat soort dingen. Ze is heel erg schoon’.

Maar het grootste onderwerp in dit deel is de dreiging van de verkoop van De Pegasus. Maudi ontdekt dit per ongeluk als ze iemand tegenkomt die op zoek is naar Sybrich. ‘Ik ben op zoek naar ene Sybrich Scheltema. Ze heeft pony’s te koop’.  Sybrich wil haar huis, de stallen en de pony’s verkopen. Deze grond/boerderij liggen direct tegen het huis aan waar Maudi woont en waar ze vrijwel al haar tijd aan deze dieren besteedt.

Hoe zal dit gaan? Maudi bedenkt wanhopig hoe ze het tij kan keren. Maar als 12-jarige kun je niet zomaar aan zoveel geld komen om een huis en grond te kopen. Ze probeert haar buurman Brink nog te benaderen, maar die weet wat hij wil doen. Zal alles nu wegvallen?

Molema is als altijd erg sterk in het inleven in haar personages, in de gebeurtenissen, gedachten. Al geeft ze haar jeugdige personages soms ook vaak volwassen trekjes en veel verantwoordelijkheid. Als je over dingen praat, worden de dingen duidelijk. Het is fijn als je goed kunt praten met iemand van wie je houdt. In deze serie brengt ze het begin en einde van de serie mooi bij elkaar. Hoe, dat moet je zelf lezen!

Boeken van Jeanette Molema lezen natuurlijk, fijn en soepel. Dat maakt dat je een boek van haar eigenlijk altijd met plezier uit de kast kunt trekken en zeker bent van leesplezier.

Een boek (serie) voor meisjes 10+, die van ‘paarden en pony’s houden, gezien alle details over paarden die je in deze serie tegenkomt.

Dit was het laatste deel, we zijn benieuwd met wat voor boek(en) en onderwerp(en) Jeanette Molema hierna verder gaat schrijven. Want, verder schrijven doet ze hopelijk wel!

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE