Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Het verhaal van het vreselijke vissenvergif

Detectivebureau Iris en Ko; case 016

  • Auteur: Bert Wiersema
  • Illustrator(s): Wendelien van de Erve
  • Serie: iris en Ko
  • Jaar van uitgave: 2018
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 88
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433712

Het 16e! deel van de serie Iris en Ko, ‘Het verhaal van het vreselijke vissenvergif’ is uit. We zijn weer heel benieuwd. In welk onderzoek zullen Iris en Koos zich nu weer storten.

Omdat de schoonmaker van de trap gevallen is, moeten de kinderen zelf meehelpen om de school schoon te maken. Koos heeft daar helemaal geen zin in, maar Iris heeft zich al aangemeld. Nu moet Koos ook wel. Koos wil bijna zeggen dat een detective wel wat anders te doen heeft dan prullenbakken leeggooien. (…) Maar hij besluit om toch maar zijn mond te houden’.

Koos zegt dat hij mee wil doen met afwassen. Hij hoopt dat de meiden dan alles doen, dan hoeft hij niet zoveel te doen. Maar het gaat helaas voor hem heel anders. Mindy heeft meteen door dat Koos er niks van kan. Ze krijgen ruzie en Koos moet een nieuwe fles Dreft uit het magazijn halen. Dat komt hem goed uit, daar kan hij heeeel lang over doen. Goed geregeld. Koos zet de fles Dreft even op een kast en sluit zich op in de wc.

Helaas werkt alles de volgende dag tegen Koos. De vissen uit het aquarium zijn dood, gestorven door afwasmiddel. Hoe kan dat? Omdat het flesje niet vol meer was toen Koos het in de keuken bracht, wordt hij er door Mindy (en de hele klas) van beschuldigd de vissen te hebben vergiftigd. ‘Koos voelt de angst in zijn hart sluipen. Het heeft er alle schijn van dat hij het gedaan heeft. Kan hij ooit bewijzen dat hij onschuldig is? Meester wenkt hem. Koos’ benen voelen aan als gekookte spaghetti.

Koos die meestal achter de boeven aan zit, wordt nu zelf verdachte en dat bevalt hem niks. Gelukkig krijgt hij de gelegenheid uit te zoeken hoe het nu wel zit. Iris komt er ook bij. Kunnen zij ontdekken wat er gebeurt is, of blijft Koos voor altijd de vissenvergiftiger?

Dat wil je lezen! En staat deze serie op je boekenplank, spaar dan nog even verder, want deel 17 komt er straks ook al aan. Er wacht een wonderlijke zaak in Beetsterzwaag voor Koos en Iris.

Voor jongens en meisjes, die van spannende avontuurlijke verhalen houden. AVI E5, groep 5/6.

Veel leesplezier!

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke christelijke boekhandel

of BESTEL ONLINE