Tommy Joe – de broer van de Valk

Begin 1900: een baby die als vondeling was achtergelaten bij een indianenstam, groeit op in een kleine nederzetting in het noorden van Canada. Hij wordt Tommy Joe genoemd, naar de naam die in zijn mutsje was genaaid. Hij wordt opgevoed door oma Betsy, een weduwe, en speelt veel met zijn vriend Grijze Valk en zijn hond Lady Blue. Als hij twaalf jaar is gaat hij naar Highschool in een christelijk jongensinternaat in Calgary. Hij maakt kennis met de schooldirecteur mr. Kendrick en zijn vrouw. Hoewel hij het op school goed doet, vrienden heeft in Larry en Steven, mist hij zijn eigen omgeving wel. Het is dan ook een grote verrassing als op een dag Grijze Valk en zijn hond Lady Blue hem opzoeken. Ondertussen probeert Tommy Joe ook te achterhalen of hij nog ouders of familie heeft. Zou het hem lukken een spoor van zijn afkomst te vinden?

Vormgeving en illustraties
De omslag van deze hardcover uitgave toont een collageachtige illustratie van een jongensgezicht, een sledehond en een houten woning in een sneeuwlandschap. Het verhaal bevat een enkele keer een kleine zwart-wit tekening van een sledehond. De tekst is op elke pagina in minstens twee alinea’s afgedrukt, waardoor het een overzichtelijke lay-out heeft.

Taalgebruik
Het verhaal is vlot geschreven, met toegankelijke taal.

Christelijke karakter
Rode draad in dit boek is het christelijk geloof van de hoofdpersonen en het vertrouwen dat de Heere God van je houdt en altijd bij je is, hoe de omstandigheden ook zijn. Het Bijbelverhaal over Jozef en zijn broers komt enkele keren in het verhaal aan de orde.

Doelgroep
Deze uitgave richt zich op jongeren vanaf ca. 12 jaar. Met name jongens zullen zich in dit verhaal kunnen inleven.

Bijzonderheden
Deel 1 in de serie Tommy Joe.
Voor in het boek staat op een dubbele pagina een zwart-wit illustratie van Noord-Amerika en het Canadese gebied waar het verhaal zich afspeelt. Achter in het boek wordt een vervolgdeel aangekondigd.

Leesbeleving en leesplezier
Een omvangrijke uitgave waarbij je als lezer kennis maakt en meeleeft met de hoofdpersoon Tommy Joe in zijn belevenissen op school, zijn liefde voor de natuur en zijn vertrouwen op God.

EvdG

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/boeken/broer-van-de-valk:9789059075986

Boekgegevens

Titel:

Tommy Joe – de broer van de Valk

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

332
332

Uitgeverij:

Uit het Woord der Waarheid
Uit het Woord der Waarheid

Prijs:

€ 18,50
€ 18,50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.