Thuis bij de koning

Abia wordt wakker en begint aan een nieuwe dag. Er komt een deftige brief door de brievenbus, met een uitnodiging van de koning voor een feest in het paleis. Wat heeft Abia daar zin in! Hoe zal het daar zijn? Zal er ook wat te eten zijn? En wat doe je aan naar een feest? Ook haar vrienden hebben een uitnodiging gekregen. Als ze samen op weg gaan, zien ze nog veel meer mensen, allemaal op weg naar het feest. Want iedereen is welkom!

Vormgeving en illustraties
Dit prentenboek heeft een stevige omslag met een uitnodigende, vrolijke omslagtekening van enkele kinderen, een paleis en een regenboog. In het boek staan veel kleurrijke illustraties, herkenbaar voor jonge kinderen.

Taalgebruik
Het verhaal is geschreven in een toegankelijke, aansprekende stijl. De tekst is afgedrukt tussen de illustraties, in tekstblokken van wisselende lengte.

Christelijke karakter
Aan het eind van het verhaal wordt met de vraag ‘Weet jij wie de Koning is?’ duidelijk dat God onze Koning is en dat Hij blij is om je te zien en dat er bij Hem altijd plaats is.

Doelgroep
Dit prentenboek is bedoeld voor kinderen van ca. 3 tot 7 jaar, om samen te lezen en over door te praten.  Het boek is ook goed bruikbaar op (zondags) school.

Bijzonderheden
Op de knutselpagina van uitgeverij De Wonderwolk staan enkele kleurplaten en werkbladen.
Dit prentenboek is uitgegeven als actieboek t.g.v. de Christelijke Kinderboekenweek 2023 en sluit aan bij het thema ‘Bij mij thuis’.

Leesbeleving en leesplezier
Een mooie, verzorgde uitgave met een duidelijke boodschap: Bij God mag je thuis zijn!

DvdG

 

Boekgegevens

Titel:

Thuis bij de koning

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

96

Uitgeverij:

De Wonderwolk

Prijs:

€ 7,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.