In love

Uiterlijk, liefde, geloof, vriendschap, school en vakanties. Zomaar wat thema’s die een christelijk tienermeisje bezighouden. Ze houden ook de zestienjarige Saar bezig, de hoofdpersoon in dit boek. Je leest over haar bijbaan, over vriendschap en over een vriendenvakantie met een onverwachte afloop.

Vormgeving en illustraties
De cover bestaat uit een bewerkte foto waarop een verliefd stel te zien is. Ook de titel verraadt het al: Saar is in love!

Taalgebruik
Dit boek is een gezellig geschreven tienerboek. Het taalgebruik is eenvoudig en laagdrempelig, waardoor het verhaal voor tieners vlot leesbaar is. De tekst bestaat uit veel dialogen, wat het leuk maakt om te lezen.

Christelijke karakter
Behalve het bidden en Bijbellezen wat er af en toe in dit boek gebeurt, speelt de oma van Saar ook een grote rol in het verhaal. Volgens Saar is haar oma een echte gelovige en zij is een voorbeeld voor haar. Oma laat zien dat Saar altijd alles aan de Heere mag voorleggen.

Doelgroep
Dit is een young-adult roman, geschikt voor meiden vanaf twaalf jaar. Het boek zal herkenbaar zijn voor jonge meiden, vanwege de gebeurtenissen en de thema’s. Hier en daar is het wel wat dramatisch en niet realistisch. Zo serveren ze in een chique restaurant alcohol aan de zestienjarige Saar, zijn op het einde alle struggles over haar uiterlijk voorbij en laat Saar haar beste vriendin Liz tijdens een vakantie een aantal keer alleen achter om met Jezra te daten.

Bijzonderheden
Saar maakt op school een heerlijke nacho-schotel. Leuk is dat achterin het boek een recept voor een nacho-schotel staat. Er komen meer recepten in het boek voor, die hadden ook achterin als recept vermeld kunnen worden.

 Leesbeleving en leesplezier
Een gezellig en herkenbaar tienerboek voor meiden van de middelbare school.

 

MvG

 

Boekgegevens

Titel:

In love

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

288

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

€ 13,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.