De spannende erfenis

De ouders van Mila krijgen op een dag een brief van notaris Goedehoop. Die brief zal  hun leven totaal veranderen. Ze hebben een erfenis gekregen van oom Hubert, een wat bijzondere oom die van alles verzamelde en dat bewaarde in een groot huis met daarnaast een museum. Maar het wordt een beste klus om het huis en het museum op te knappen. Mila sluit al gauw vriendschap met Finn en samen gaan ze op onderzoek uit. In het huis, op de geheimzinnige zolder en ook in de tuin. Vinden ze de schat die daar verstopt zou zijn?

Vormgeving en illustraties
Op de hardcover omslag staat een goed gekozen kleurentekening van hoofdpersoon Mila, te midden van een geweldige troep, met daarbij de serietitel Museum Ravage. In het boek staan op vrijwel elke pagina 1 of meerdere grappige tekeningetjes die heel goed aansluiten bij de tekst. Dit ‘handelsmerk’ van Willeke Brouwer geeft haar boeken duidelijk meerwaarde. Ook de schutbladen doen daarin mee en zijn voorzien van tekeningen van muizen en katten.

Taalgebruik
De schrijfstijl is heel toegankelijk, met korte zinnen,  humor en eigentijdse taal. Het boek is ingedeeld in 12 niet te lange hoofdstukken.

Christelijke karakter
 Het christelijk geloof is in dit boek niet aan de orde.

Doelgroep
Het boek is bedoeld voor kinderen die het lezen al goed onder de knie hebben, vanaf ca. 8 jaar. Door de afwisseling van tekst en tekeningen is dit boek ook aantrekkelijk voor kinderen die iets minder vlot lezen.

Bijzonderheden
Deze uitgave is verschenen als actieboek bij de Christelijke Kinderboekenweek 2023 met als thema ‘Bij mij thuis’.

Deel 1 in een nieuwe serie Museum Ravage .

 Leesbeleving en leesplezier
Een heerlijk boek, met vaart geschreven, vol doldwaze avonturen, om van te genieten. Aanbevolen!

DvdG

Boekgegevens

Titel:

De spannende erfenis

Jaar van uitgave:

2023

Aantal pagina’s:

96

Uitgeverij:

KokBoekencentrum

Prijs:

€ 6,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.