Terreur in Trier

Steven gaat met zijn klas naar Trier. Voordat hij weggaat, blijft moeder maar vragen of hij alles wel heeft en ze zegt dat hij voorzichtig moet doen. Dat komt vast goed, maar ze weten niet wat Steven nog te wachten staat. Na een aantal leuke dagen met spannende activiteiten, ziet het groepje van Steven tijdens een dropping iets engs. Een man met lange haren en een geweer in een hut midden in een bos. Ze rennen zo hard ze kunnen weg. Steven kijkt nog een keer om en wat hij dan ziet, blijft op zijn netvlies gebrand staan…

Tegen de leerkrachten wordt nergens over gepraat. En de volgende dag besluiten ze een oude kerk te gaan bezoeken in Trier. Maar dan komen er terroristen binnen. Eén van hen is de man met het lange haar. Ze zijn op de vlucht voor de politie en iedereen in de kerk wordt als gijzelaar vastgehouden. Gelukkig weten de vijf te ontsnappen naar een trap. Maar vandaaruit kunnen ze niet naar buiten. Bovendien zien ze dat de terroristen aan elke deur een explosief vastknoopt. Het lijkt net een trektouwtje, als de deur geopend wordt, gaat het explosief af. Buiten heeft de politie wel de kerk omsingeld. Maar helpt dat met de terroristen binnen. Zullen ze er ooit levend uitkomen?

Op de voorkant is de enge man uit het boek te zien. Ook zie je daarop een verschrikte Steven. Er zijn donkere kleuren gebruikt, wat gelijk al wat geheimzinnig en spannend aandoet. Dit past precies bij de inhoud van het boek. In het boek wordt verder geen gebruik gemaakt van illustraties, maar dit doet niets af aan de inhoud. De tekst in het boek is in een duidelijk lettertype weergegeven. Dat leest fijn. Het wordt opgedeeld in hoofdstukken. Hierin zijn soms witregels, om de tekst in alinea’s te verdelen. Dat leest fijn. De hoofdstukken hebben zowel een nummer als een titel. het boek heeft voorin een duidelijke inhoudsopgave.

De personages zijn gelovig en leuk uitgewerkt. Ze hebben allemaal een echt eigen karaktertrek die er voor die persoon uitspringt. In het verhaal wordt ook gebruik gemaakt van elkaars kwaliteiten. Daar kan van geleerd worden. Er wordt goed op elkaar ingespeeld en iedereen krijgt de kans te doen waar hij of zij goed in is. Het blijkt met al deze verschillende karakters een vijftal te zijn dat naadloos op elkaar aansluit. Ze hebben elkaar echt nodig in wat ze meemaken en ondernemen. Sommige gedeeltes zijn wat ingewikkeld beschreven (qua ruimte en omgeving) waardoor het moeilijker wordt de inhoud voor je te zien. Dat is jammer, want het onderwerp leent zich goed voor sfeer- en ruimtebeschrijvingen. Op andere plaatsen is dit juist wel weer goed uitgewerkt en zie je alles als het ware voor je.

De titel past goed bij het verhaal. In het boek wordt naar de terreur in Trier toegewerkt, het is de climax in het boek. De spanning had meer gedoseerd kunnen worden. Het stapelt zich soms wat op. De lezer heeft weinig kans om even bij te komen voordat het volgende zich aandient. Dat maakt ook dat het wat ongeschikt is voor de doelgroep waarvoor het geschreven is: vanaf 10 jaar. Het zal voor veel lezers op deze leeftijd net wat te spannend zijn. Verder is het boek goed en boeiend geschreven. Je wilt het hele boek in één keer uitlezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt. Het is een mooi geschreven jeugdthriller!

Terreur in Trier is het derde deel van de serie “’Focus’. De eerdere delen zijn ‘Het kwade woud’ en ‘Verdwenen!’.

RvL

Boekgegevens

Titel:

Terreur in Trier

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

93
93

Uitgeverij:

Uitgeverij Mes
Uitgeverij Mes

Prijs:

8,95 (actuele prijs zie Bestel online)
8,95 (actuele prijs zie Bestel online)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.