Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Tandemteam

  • Auteur: Lianne Biemond
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 14,90
  • Pagina's: 203
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033131172
  • Bestel nu

De vondst van twee tandems tijdens het opruimen van de schuur zorgt voor een groots plan van Mira en Esther. Ze willen samen met Vera en Annelies op fietsvakantie. Met elkaar gaan ze een fietsvakantie voorbereiden, en daar komt heel wat bij kijken. Lees dit boek van Lianne Biemond.

Inhoud:

Er zijn best wat dingetjes waar ze tegenaan lopen, wanneer kunnen ze alle vier,  waar gaan ze overnachten, en hoe houden ze de kosten laag ? Maar voor alles komen de meiden al snel tot een oplossing.  Het plan is dat ze met hun fietstocht geld ophalen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) Ze bedenken diverse manieren om geld in te zamelen,  zoals klusjes doen, sponsorgeld ophalen. Een van de meiden zet zich in voor een wel heel gedurfde actie…

Als de meiden op reis gaan komen ze er al snel achter dat een ver stuk fietsen toch wel pittig is, maar iedere dag gaat het een stuk beter. Tijdens hun fietsvakantie maken de meiden van alles mee:  ze zijn verrast met een volle koelkast in het vakantiehuisje van opa en oma, ze genieten van het zwemmen. Ook maken ze educatieve uitstapjes. En de verjaardag van Mira is een dag vol met verrassingen. Maar er gebeuren ook minder leuke dingen. Aan het einde van de trip kunnen de meiden een cheque met een flink bedrag aan een medewerker van KIKa overhandigen.

De auteur beschrijft de route tot in details. Denk aan de plaatsnamen, bezienswaardigheden en  de natuur  Dit zorgt ervoor  dat  je tijdens het lezen jezelf waant in deze  prachtige gebieden waar de fietstocht doorheen gaat.

Vormgeving en illustraties

DIt stevige gebonden boek ziet er aantrekkelijk uit voor jonge tienermeisjes. Op de omslag zie je twee foto’s. Een van de vier vrolijke meiden, de hoofdpersonen. En een foto van de tandem. Het boek heeft weinig illustraties. De illustraties die het boek heeft zijn functioneel zoals bijv. een kaart met de fietsroute, en het krantenartikel.

Taalgebruik / christelijk karakter boek (dit onderdeel is de meerwaarde van onze site)

Het is een vlot geschreven reisverslag. Auteur Lianne Biemond gebruikt eigentijdse woorden. Christelijke gebruiken, zoals het bidden voor de maaltijd, en het kerkbezoek zijn op een natuurlijk wijze door het verhaal verweven. Vriendschap en zorg voor de ander , (geld ophalen voor kika )is een belangrijk thema in dit verhaal.

Oordeel

Een gezellig, vlot geschreven reisverhaal voor meiden vanaf 10 jaar.  Je volgt een fietsvakantie, voor het goede doel van vier vriendinnen vanaf het plan, de voorbereidingen en de uiteindelijke fietstocht.  Ook  ervaar je de gezelligheid die vriendinnen met elkaar kunnen hebben.

LG