Boekdetails

Kinderen & geloven

Straal & schitter: samen Advent en kerst vieren

  • Auteur: Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd
  • Illustrator(s): Marcel Flier
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 12.99 (actuele prijs zie bestel nu)
  • Pagina's: 39
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033834042
  • Bestel nu

Buiten is het donker maar binnen brandt er licht!


Met ‘Straal & Schitter’ mag je met elkaar samen op weg gaan naar het kerstfeest;  op weg naar het Grote Licht. Elke dag gaat er een luikje open en schijnt er meer licht door de lantaarn. Straal & Schitter’ biedt elke week een uitgebreide viering, dagelijkse gespreksvragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Bij elke week hoort een (nieuw) kerstlied van kinderkoor De Bromvlieg. In het boek vind je de songteksten en de QR-codes naar Spotify en YouTube om lekker mee te zingen. Ingrid Plantinga (theologe) en Willemijn de Weerd ( kinderboekenschrijfster) hebben de gezamenlijke passie om het geloof dicht bij het hart van kinderen te brengen. Die passie mag je meebeleven in  ‘Straal & Schitter’

Extra: Speciaal voor scholen en kerken bieden we bij dit boek een eenvoudige musical aan. Zo kun je er een prachtig adventsproject van maken die je afsluit met een schitterende kerstviering. Heel geschikt voor gezinnen, kerken en scholen

Vormgeving en illustraties
De voorkant straalt rust en vriendelijkheid uit. Dat geldt ook voor de verdere indeling. Er is gekozen voor  mooi pastelkleuren. Dat wat dikgedrukt mag zijn is dikgedrukt. De indeling is overzichtelijk. Door de heldere kopjes, de herhaling in kleur en lettertype is het een heel toegankelijk Adventsboek geworden.

Taalgebruik
De illustraties en de tekst, vormen een prachtig geheel!  De korte zinnen en helder, eenvoudig taalgebruik spreekt kinderen zeker aan en helpt hen te blijven zitten ( op het puntje van) hun stoel! De opdrachten zijn origineel en sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen van nu.

Doelgroep
Dit Adventsboek kan zowel thuis, op school en/of in de kinderdienst gebruikt worden. Het is geschreven voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Oordeel
‘Straal en Schitter’ is een prachtig Adventsboek. Het  boek nodigt uit  om samen met  kinderen  in gesprek te gaan een aan de slag te gaan met veel creatieve opdrachten! Ingrid Plantinga en Willemijn de Weerd zijn er goed in geslaagd hun passie met ons te delen!
Ga je mee samen op weg naar het Kerstfeest? Samen op weg naar het Licht?
Buiten is het donker maar binnen brandt er licht

 

EW