Boekdetails

Kinderen & geloven

Mijn verhalenbijbel

  • Auteur: Sally Ann Wright; vertaald door Daniëlle Tuk
  • Illustrator(s): Dubravka Kolanovic
  • Jaar van uitgave: 2021
  • Prijs: 112
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: KokBoekencentrum
  • ISBN: 9789026624896
  • Bestel nu

In deze kinderbijbel van KokBoekencentrum, voor kinderen vanaf 3 jaar worden in eenvoudige taal 50 verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament verteld.

Taalgebruik

De verhalen, geschreven door Sally Ann Wright en vertaalt door Daniëlle Tuk, vertellen op een kinderlijke manier bekende en minder bekende verhalen uit de bijbel. De verhalen bestaan steeds uit twee pagina’s en zijn hierdoor goed te volgen voor jonge kinderen. Er wordt niet gedetailleerd vertelt en vaak geschreven vanuit de alwetende verteller. Op deze manier maken kinderen op een goed volgbare en begrijpbare manier kennis met de bijbel. Het taalgebruik kan getypeerd worden als kinderlijk, dit blijkt bijvoorbeeld uit het volgende citaat:

Noach bouwde de ark, een heel grote boot. Alle dieren kwamen naar Noach, de mamadieren en de papadieren, twee aan twee, en Noach leidde ze veilig de ark in.

Een duidelijk overzicht van de verhalen is te vinden aan het begin van het boek, elk verhaal heeft een titel gekregen. Er worden geen verwijzingen gemaakt naar Bijbelteksten.

Vormgeving en illustraties

Naast de tekst, zijn de pagina’s gevuld met kleurrijke illustraties, gemaakt door Dubravka Kolanovic. De tekeningen laten een tafereel van het desbetreffende verhaal zien. De personages hebben duidelijke gezichtsuitdrukkingen. Samen met het diverse kleurgebruik, zijn de prenten erg levendig. Kolanovic heeft de verhalen duidelijk verbeeld en hebben net als het verhaal een kinderlijk karakter.

Oordeel

Mijn verhalenbijbel is een prachtige aanwinst op de boekenplank van jonge kinderen. In de korte verhalen maken de kinderen kennis met de bijbel, op een manier die voor hen uitstekend te volgen is door het eenvoudige taalgebruik en de korte zinnen. De kleurrijke prenten nodigen uit tot onderzoek en verbeelden het verhaal op een prachtige manier.

RMH