Suus en Sem gaan schaatsen

Suus en Sem spelen op het ijs. Suus kan al schaatsen. Sem wil het ook. Maar het lukt niet. ‘Ik stop ermee’, zegt Sem boos. Is het nu uit met de pret? Nee, want opa heeft een goed idee! Suus en Sem gaan schaatsen is een vrolijk en winters leesboekje voor beginnende lezers.

Inhoud
Het is koud buiten en er ligt ijs op de sloot dus Suus en Sem willen schaatsen. Gelukkig heeft de opa van Suus een hele krat vol met schaatsen staan! Suus kiest een paar, oefent eventjes met een stoel en schaatst er daarna zo vandoor! Sem kiest ook een paar schaatsen, maar bij hem gaat het veel lastiger; hij valt zo vaak dat hij het niet meer leuk vind en er mee stopt. Sem is teleurgesteld. Gelukkig  kan opa hem helpen en opvrolijken. Samen met opa bouwt Sem een prikslee, nu kan Sem toch op het ijs vooruit komen, zonder dat hij steeds valt!

Illustraties
Elke bladzijde van het boek wordt gekleurd door de meest uiteenlopende taferelen: Sem en Suus die op het ijs staan, mama die warm drinken uitdeelt en opa en Sem die in de schuur aan het klussen zijn. Doordat de illustraties zo groot zijn, is het ontzettend leuk om naar te kijken. De tekst neemt maar een klein gedeelte van de pagina in beslag en wordt omringt door de tekening. Er worden een hoop verschillende kleuren gebruikt en de gezichtsuitdrukkingen maken de platen erg levendig.

Taalgebruik
Het taalgebruik in het boek is erg simpel. Er wordt op een kinderlijke manier geschreven en er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Dit maakt het boek geschikt voor de jonge doelgroep en de beginnende lezer.

Doelgroep en beoordeling
De manier waarop het verhaal verteld woord sluit goed aan bij de doelgroep, denk hierbij aan het taalgebruik en de zinsopbouw. Qua inhoud is het voor kinderen boven de zes misschien al wat kinderachtig. Het verhaaltje is erg kort en past bij het winterseizoen, maar biedt verder geen diepgang of avontuur. Leuk om voor te lezen en samen te bekijken dus, en geschikt voor beginnende lezertjes.

Leesplezier
+

RH

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Suus en Sem gaan schaatsen

Jaar van uitgave:

2019

Aantal pagina’s:

29

Uitgeverij:

De Banier

Prijs:

9.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.