Boekdetails

Kinderen & geloven

Het trouwe ezeltje

  • Auteur: Michel de Boer
  • Illustrator(s): Michel de Boer
  • Jaar van uitgave: 2020
  • Pagina\'s: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Buddybooks
  • ISBN: 9789087820596

‘Het trouwe ezeltje’ is het nieuwste prentenboek over een bijbels verhaal van auteur/illustrator Michel de Boer. In dit aandoenlijke vriendelijke verhaal – verteld vanuit een kleine ezel – neemt de auteur je mee langs het Paasverhaal èn het Kerstverhaal.

Hoofdpersoon in dit aandoenlijke verhaal is Ezeltje, die aan zijn  vriendjes laat zien hoe sterk hij wel is. En dan ineens wordt hij opgehaald door twee mannen die hem nodig hebben voor Jezus. Ezeltje draagt Jezus Jeruzalem binnen en vraagt zich af of hij zomaar over de jassen van de mensen mag lopen. In Jeruzalem laat Ezeltje Jezus niet in de steek, hij mag hem niet helpen, maar blijft telkens dicht bij Jezus. Net zolang totdat hij hoort dat Jezus weer leeft. Jezus bedankt hem voor zijn trouw. Terug bij de dieren vertelt hij zijn verhaal.

De illustraties van de auteur/illustrator zijn eenvoudig, helder en duidelijk, geven weer wat er gebeurd en laten de emoties zien die Ezeltje heeft bij wat Jezus doormaakt. Ezeltje laat zien hoe sterk hij is. Je ziet aan de parmantige houding van de ezel hoe trots hij is dat hij Jezus mag dragen. Je ziet hoe bezorgd ezeltje is als hij Jezus volgt op de berg. Ezeltje balkt wanneer Jezus wordt opgepakt en hoe Jezus naar hem omkijkt. Als Jezus het kruis moet dragen wil Ezeltje helpen, maar dat mag niet. Het is knap dat de illustrator het gevoel over het Paasgebeuren van Ezeltje kan overbrengen. Zo zie je ezeltje kromgebogen met een hangende kop meesjokken als Jezus in het graf wordt gelegd. En dan is de bladzijde ineens blij-geel als Ezeltje na een paar dagen hoort dat Jezus leeft. ‘Ezeltjes oren schieten overeind. Wat?! Hoort hij dat goed?

Er blijft een vraag achter voor de kinderen. ‘Wat denk je: zouden andere ezeltjes ook een kruis op hun rug hebben? Kijk maar eens goed als je naar de kinderboerderij gaat.  kijk maar eens naar het kruis op de rug van een ezeltje.

Een mooi, lief, vriendelijk, aandoenlijk verteld prentenboek/voorleesverhaal, waarin Michel kans ziet het Paas- en het Kerstverhaal te vertellen, Ezeltje ontdekt dat Jezus de Zoon van God is en de kinderen kunnen ontdekken dat een ezeltje een kruis op zijn rug heeft.

Aanrader voor de stapel ‘Bijbelse prentenboeken’ voor jonge kinderen. Michel laat jonge kinderen (4+) op een ontwapenende manier – door de ogen van dieren – kennismaken met Bijbelse verhalen.

Eerder verschenen van auteur/illustrator Michel de Boer in deze serie ‘Het betweterige schaapje’, ‘Het brullende leeuwtje’ en ‘Het koppige ezeltje’.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of BESTEL ONLINE