Super kleinkind

Super Kleinkind is een invulboek in een ruime ringband op stevig papier, waarin Janneke Burger een praat, lees-, doe-, werkboek samenstelde voor opa’s/oma’s en hun Super-Kleinkinderen. Geïllustreerd met grappige illustraties van Tirza Beekhuis. Een boek om bijvoorbeeld bij je opa en oma neer te leggen en erin te schrijven als je er bent. Een vrolijk, grappig, afwisselend, divers boek waarin vooruit kijkt en terugkijkt. Ga d’r maar aan beginnen, opa’s, oma’s en kleinkinderen. Een echt werk-doe-lees-invul-praatboek over vroeger en nu.

  • Elke dag zie je een ‘andere bril‘: ‘wat zag jij als kleinkind’ en ‘wat zag jij als ‘opa/oma’. Daar heb je al een gespreksonderwerp.
  • En dan ben je nog lang niet uitgepraat, want hierna volgt een dilemma ‘Een kopje koffie of een salmiaklolly’ (die lijkt me nog niet zo moeilijk) of ‘Tot 24.00u wakker blijven’ of tot 10.00u uitslapen’. Tja, wie houdt het tot 24.00u vol? En wie wil tot 10.00u in bed blijven liggen? Of een ander: ‘Slapen op een hete zomerzolder’ of ‘slapen in een koude winterkelder’. Of: ‘Noodlanding met een parachute’ of ‘Peddelen in de motorboot omdat de motor uitvalt’. Of ‘Spin’ of ‘Zeearend’.
  • Ook leuk: Vragen over vroeger & nu & later: bijvoorbeeld ‘Had u vroeger een bijnaam of een koosnaampjes?’ versus ‘Is er iemand die voor jou een speciale naam heeft’. Of wat vind je van deze ‘Welk avondeten vond u vroeger echt niet lekker?’ versus ‘Welk avondeten eet jij liever niet?’ Er zijn veel creatieve vragen bedacht in deze rubriek.
  • Een Bijbeltekst, waarin een kind voorkomt, aangevuld met een vraag. Bijvoorbeeld ‘1 Sam. 3:1 ‘De jonge Samuel werkte voor de Heer. Hij hielp Eli, die bijna helemaal blind was’. (Bijbelteksten uit Bijbel in Gewone Taal)
  • Bidden: onderaan de blz. een gezamenlijk gebedspunt ‘Kunnen jullie bidden voor iets wat ergens in de wereld gebeurt, iets ergs of iets moois?

Wat een bijzonder, creatief, mooi bedacht werkboek. Dit gun je alle opa’s en oma’s en hun kleinkinderen toe. Om samen op een originele manier quality-time te beleven. Om op 4 juni – Opa & Oma-dag – aan elkaar te geven.

Aanwinst!

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Super kleinkind

Jaar van uitgave:

2016

Aantal pagina’s:

112

Uitgeverij:

Columbus

Prijs:

12.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.