Snuf de hond – Piet Prins omnibus 1

Uitgeverij Vuurbaak bracht drie spannende avonturen over Snuf de hond van Piet Prins opnieuw uit, nu in een omnibus. Deze eerste omnibus omvat: Snuf de hond – Snuf en het spookslot – Snuf en de jacht op de Vliegende Volckert. Hele volksstammen zijn opgegroeid met de avonturen van Snuf. Met deze omnibus kan dat moeiteloos worden vervolgd.

Snuf de hond is jeugdsentiment voor heel veel vaders/moeders en opa’s en oma’s. De meesten van hen hebben de boeken van Snuf vroeger gelezen. Spannende avonturen waarin ‘de goeden’ uiteindelijk altijd overwonnen en waarmee het met de ‘slechten’ uiteindelijk niet goed afliep. Wat je als lezer terecht vond… Gelukkig heeft de uitgever de verhalen wel iets gemoderniseerd en ‘huilt’ moeder nu gewoon (in plaats van te schreien), heet een man nu ‘meneer’ (in plaats van ‘mijnheer’)  en zul je woorden als ‘thans’ ook niet meer tegenkomen.

Snuf de hond – het eerste deel – gaat over de herdershond Snuf die als pup bij Tom Sanders terecht komt en zich als speurhond ontwikkeld. Wat goed uitkomt, omdat het oorlogstijd is. Tom en zijn vrienden Bertus en Karel beleven veel spannende avonturen, waarbij ze de Duitsers  telkens ternauwernood te slim af zijn. Kinderen zullen door deze avonturen kunnen gaan denken dat oorlogstijd vooral een ‘spannende’ tijd is. Dat onzekerheid, angst en dood ook bij ‘oorlog’ horen, krijgt in Snuf minder aandacht, al wist auteur Piet Prins daar zelf alles van, omdat hij vanwege verzetsactiviteiten zelf in concentratiekamp Sachsenhausen is geweest. Angst, onzekerheid en dood komen tegenwoordig wel naar voren in moderne, actuele kinderboeken over de Tweede Wereldoorlog. Dat het Joodse meisje Mirjam aan het eind van het boek weet dat ze haar ouders niet weer zal zien, maar toch heel gelukkig is, ‘omdat ze ‘veel heeft geleerd wat ze vroeger niet wist’, is een christelijk element dat typisch bij de sfeer van het na-oorlogse past.

Het tweede deel van deze dikke paperback is ‘Snuf en het spookslot’, waarin Tom en zijn vrienden avonturen beleven rond de ruïne van kasteel Valkenhorst . Het derde deel is ‘Snuf en de jacht op de Vliegende Volckert’, waarbij ze achter de identiteit van een pyromaan proberen te komen.

De avonturen van Snuf zijn door de combinatie van spanning en avontuur niet voor niks verfilmd en verwerkt in een televisieserie.

Komend jaar komt nog Snuf de hond, Omnibus 2, uit. Voor oude en jonge fans om  naar uit te kijken, of je verzameling Snuf-titels compleet te krijgen.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Snuf de hond – Piet Prins omnibus 1

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

600
600

Uitgeverij:

Vuurbaak
Vuurbaak

Prijs:

15.99 (herdruk, augustus 2020)
15.99 (herdruk, augustus 2020)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.