Boekdetails

Kinderen & geloven

Sterrenpracht

Denken en dromen over God

  • Auteur: Theanne Boer Neeltje Rietveld
  • Illustrator(s): Marieke ten Berge
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 14.95
  • Pagina's: 108
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789086011568

De samenstellers van de Samenleesbijbel waren er al mee begonnen: met het stellen van vragen die kinderen aan het denken zetten, met doe-opdrachten, creatieve opdrachten, beleef-opdrachten, kortom: een extra dimensie geven aan het Bijbellezen, zodat je bij het Bijbellezen meer zintuigen gebruikt dan alleen voor het lezen, zodat het Bijbelse onderwerp je ook echt bijblijft. En dat is wat er ook in dit boek, getiteld ‘Sterrenpracht‘ gebeurd.

25 onderwerpen worden op deze manier behandeld. Eerst een korte intro over het onderwerp met een Bijbeltekst, gevolgd door een dubbele-doe-bladzijde met een Lees-Beleef-Denk-Doe-opdracht en dit alles in een perfecte vormgeving, lay-out en stoere illustraties. Een boek om bijvoorbeeld te gebruiken op een club voor 10+, op school of thuis.

Deze aanpak maakt dat ‘Sterrenpracht’ een heel waardevol boek is. De onderwerpen zijn aansprekend en herkenbaar, als ‘God praat niet vaak terug’ of ‘Twijfelen mag’, of Baaldag’. En weet jij wat de ‘vlag van God’ is? Wat creatief bedacht!

Heb jij wel eens een baaldag? Dat je alles stom vindt en je helemaal niet lekker in je vel zit? Het lijkt wel alsof er dan van alles misgaat. School is saai, je ouders begrijpen je niet, of je hebt ruzie met een vriend of vriendin. Balen. Eigenlijk is het op zo’n dag een beetje winter in je leven’.  (…)

De Bijbeltekst die hierbij gebruikt wordt, komt uit de Nieuwe Bijbelvertaling, Jesaja 43, 19 Zie, ik ga iets nieuws verrichten. Nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt?

De ondertitel ‘denken en dromen over God’ is mooi gekozen. Want je leest niet alleen de Bijbel, door de creatieve verwerkingen ga je inderdaad verder denken en dromen over God en geloven.

Een heel waardevolle aanvulling bij het bijbellezen, bij een club, mentorgroep, bijbelstudievereniging, school, dagopening.

Dit is de beleef-opdracht die je krijgt bij het eerste hoofdstuk over ‘Kijk naar de sterren’. ‘Vraag aan je ouders of ze je een keer wakker willen maken als er ’s nachts buiten veel sterren te zien zijn. Kleed je warm aan en ga buiten op de grond liggen. Denk aan de God van Abraham en vertel hem alles waar je mee zit’.

Aanrader!

Bij dit boek is een bureaustandaard uitgegeven – Sterrenglans – met 25 ansichtkaarten met prenten uit bovenstaand boek van Marieke ten Berge, zodat je ook achter je bureau uitgenodigd wordt om te denken en te dromen over God.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE