Speciaal

Het jongetje Joep vertelt zijn knuffel Jess dat God hem gemaakt heeft. In rijmvorm wordt beschreven hoe mooi mensen heeft gemaakt en dat God altijd bij je is.

Vormgeving en illustraties
Het boek is een klein vierkant kartonboekje. Het boekje is oranje en heeft op de voorkant een tekening van Joep en Jess voor de spiegel. Dit past bij het thema dat God je gemaakt heeft. Als je het boek openslaat staat op elke linkerbladzijde een korte tekst op rijm, met een kleine tekening. Op de rechterbladzijde staat een paginagrote tekening. De tekeningen zijn in lichte pasteltinten.

Taalgebruik
Elke tekstbladzijde bestaat uit vier regels op rijm. Zo is het voor kinderen fijn om te luisteren als ze worden voorgelezen en kunnen ze de eenvoudige teksten goed onthouden.

Christelijke karakter
Voor in het boek staat dat dit boekje gebaseerd is op Psalm 139. God wordt ook genoemd als de schepper die het kind heeft gemaakt. En dat werkt het boekje uit met korte teksten. Aan het eind bidt het jongetje een gebed.

Doelgroep
Kinderen van twee tot vier jaar. Het taalgebruik is eenvoudig, er worden korte woorden gebruikt en korte zinnen. De hoofdpersoon is een klein jongetje en zijn knuffel, waardoor het kind zich er goed mee kan identificeren.

Bijzonderheden
Deel 1 van de serie Joep en Jess. Een tweede deel is ook aangekondigd.

Leesbeleving en leesplezier
Lief boekje om samen met je kind je te lezen en je samen te verwonderen over hoe mooi God de mensen gemaakt heeft.

 

MvV

Boekgegevens

Titel:

Speciaal

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

24

Uitgeverij:

Buijten & Schipperheijn

Prijs:

€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.