Wees niet bang!

Joep is een lief klein jongetje dat avonturen beleeft met zijn knuffel Jess. Samen spelen en bewonderen ze de natuur. Joep ziet hoe God zorgt voor de bloemen en de vogels. Halverwege gaat het verhaaltje over in vragen aan kinderen en volgt er een christelijke les: “Zijn er dingen die je eng vindt? God is bij je! Wees niet bang!”

Vormgeving en illustraties
In dit kartonnen prentenboek staat op elke dubbele pagina staat rechts een tekening. De tekeningen zijn licht, er is gebruik gemaakt van zachte kleurtinten. Je ziet Joep zich verwonderen over de natuur, terwijl hij Jess dicht bij zich heeft.

Taalgebruik
Op elke twee pagina’s staat naast de tekening een gedichtje van vier regels. Hiervan rijmen de tweede en de vierde regel, volgens een helder metrum, waardoor het gedichtje vlot leest. Het taalgebruik is beeldend en je ziet het voor je. Een voorbeeld: ‘God schiep alle mooie bloemen. En ze hoeven niets te doen. Zo ineens staan ze te bloeien, met hun kleuren in het groen.’

Christelijke karakter
Het boekje is gebaseerd op diverse Bijbelteksten die leren dat God alles weet en voor alles zorgt. Als je gelooft in Jezus, zal Hij altijd bij je zijn. De boodschap dat kinderen daarom niet bang hoeven zijn, klinkt door in dit boekje.

Doelgroep
Dit boekje is geschikt voor peuters vanaf twee jaar. Daarnaast kan het gebruikt worden om voor te lezen bij de crèche van de kerk.

 Bijzonderheden
Deel 2 in de serie over Joep en Jess. Eerder verscheen Speciaal, Joep en Jess.

Leesbeleving en leesplezier
Een op jonge kinderen gericht boekje, met schattige tekeningen en een les die je alle kinderen wilt meegeven: God zorgt en God helpt.

MvG

Boekgegevens

Titel:

Wees niet bang!

Jaar van uitgave:

2020

Aantal pagina’s:

24

Uitgeverij:

Buijten & Schipperheijn

Prijs:

€ 8,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.